Plazada son sergi

Kültür ve Sanat Varlıklarını Koruma ve Tanıtma Vakfı (KÜSAV) Başkanı Çiğdem Simavi, Süzer Plaza’nın alt katında bulunan alanda zaman zaman sanatsal etkinlikler düzenliyordu.

Simavi’nin buradaki son etkinliği, kız kardeşi Güldem Kurttepeli’nin kızı Merve Gürsel’in geçtiğimiz hafta açtığı “Portreler ve Tombakça” sergisi için verdiği davet oldu. ınci Aksoy’un sahibi olduğu EKAV Sanat Galerisi’nin de yer aldığı alandaki etkinliklerin organizasyonunu artık Güzel Sanatlar Akademisi üyesi Ali Esat yapacak.

Mücevherleri Türk Kalp Vakfı için satacak

Mücevher markası Bee Goddess ile Türk Kalp Vakfı, uzun soluklu bir sosyal sorumluluk projesi üzerinde çalışmaya başladı. Bee Goddess’ın yaratıcısı Ece şirin’in ‘ıyi Kalp Tılsımı’ adıyla tasarlayacağı mücevherlerin geliri, Türk Kalp Vakfı’na bağışlanacak. Proje, geçtiğimiz gün Tuğba Peksayar ve Işıl Sarraf’ın organize ettiği davetle Bice Restaurant’da tanıtıldı. Ece şirin, Türk Kalp Vakfı üyeleri ve cemiyet hayatının ünlü isimlerinin katıldığı davette konuşma yapan Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırımakın, vakfa desteğinden ötürü Ece şirin’e teşekkür etti ve kalp sağlığında sevginin ve neşenin önemini vurguladı.

Çifte kutlama

Ahmet Çapa, 64’üncü yaşını Sevgililer Günü’nde kutladı. Neslihan Yargıcı’nın işlettiği Meyhane’de hem Kaan Erkam’ın sahnelediği oyunu izleyen hem de yeni yaşını kutlayan Çapa’ya doğum günü pastasını Neslihan Yargıcı getirdi. Çapa’yı doğum gününde yakın dostları Erol-Tilda Tezman ve Mehmet Günyeli-Leyla Alaton da yalnız bırakmadı.

Eskişehir’de sergi açıyor

Ressam Gülgün Tüzün, eserlerini Eskişehir’de sergileyecek. Çalışmalarını beğeniyle takip eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’den sergi açması için davet aldığını ve bu daveti memnuniyetle kabul ettiğini söyleyen Tüzün, şimdilerde eşi Öner Tüzün’le birlikte 9 Mart’ta açacağı bu sergiye hazırlanıyor. Eşi Öner Bey’in Eskişehirli olmasının kendisini daha da heyecanlandırdığını belirten Gülgün Hanım, “Eskişehir gibi sanata meraklı bir kitlesi olan ilimizde sergi açacağım için çok mutluyum” diyor.

Paris yolcusu kalmasın

‘Rock müziğin babaannesi’ Tina Turner, 16 Mart’ta Fransa’nın başkenti Paris’te konser verecek. Hotel Les Ottomans’ın sahibi Ahu Aysal, genç kızlığından beri dinlediği Tina Turner’ın Paris’te konser vereceğini duyar duymaz özel bir organizasyon yaptı. Kendisi gibi Turner hayranı olan yakın arkadaşlarını toplayarak Paris’e uçmaya karar veren Ahu Hanım’ın ilk işi konser biletlerini almak oldu. Aysal, konser öncesi ve sonrası konaklama için otel rezervasyonunu da şimdiden yaptırdı.

Kış modası

Erkek giyim markası Tween’in Sonbahar-Kış 2009-2010 koleksiyonu, bu akşam Esma Sultan’da düzenlenecek defileyle tanıtılacak. Patron Süleyman Orakçıoğlu, Milano ve Londra’nın ardından ıstanbul’da düzenleyecekleri bu defile için çalışmalara aylar öncesinden başladıklarını ve çok özel bir şov hazırladıklarını söylüyor. Cemiyet hayatının önde gelen isimlerinin izleyeceği defilede Tween’in merakla beklenen kadın koleksiyonu da moda tutkunlarıyla buluşacak.

Beyoğlu’nda sevgi için yürüdüler

Beyoğlu Belediyesi, Beyoğlu Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği’nin de katkılarıyla her yıl 14 şubat Sevgililer Günü’nde ‘Sevgi Yürüyüşü’ düzenliyor. ıstiklal Caddesi’ndeki yürüyüşe bu yıl soğuk ve yağmurlu havaya rağmen ilgi büyüktü. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın yanı sıra Seda Üren, Sibel Bilgiç, Selin Boronkay, Ekin ve Eda Güngör’ün de aralarında bulunduğu kalabalık, şarkılarla Galatasaray Lisesi’nden Tünel Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüşe katılanlar arasında en dikkat çeken isim, kırmızı renkli yağmurluğu ve çantasıyla Seda Üren oldu. Üren, aynı renkte iki kalpten oluşan püsküllü şemsiyesiyle yağmurdan korunmaya çalıştı.

Paydaş ve Beyazıt aşkı ciddileşiyor

Mile Organizasyon ve Halkla ılişkiler şirketi’nin sahibi Ilgın Beyazıt, bir süredir ıskender Paydaş’la birlikte. ılişkilerini gözler önünde yaşamaktan kaçınan sevgililer geçtiğimiz gece Ortaköy’deki Blackk adlı gece kulübüne birlikte geldi. Onları ilk kez bir arada görünce, bu işin ciddiyet kazandığını düşünmeye başladım.

Arkadaş kıyağı

Doğum gününü kutlayan bir diğer isim de Nurettin Hasman’dı. 53 yaşına basan Hasman, yeni yaşını önceki gece Ortaköy’deki Blackk adlı gece kulübünde sevgilisi Eda Taşpınar’la kutladı. Doğum günü kutlamalarını sevmediğini söyleyen Nurettin Bey, bu daveti dostu Emre Ergani’nin organize ettiğini belirtti.

Demet’e şampanya yağdırdı

Uludağ’da düzenlenen kış festivalinde geçtiğimiz hafta Demet Akalın sahne aldı. Grand Yazıcı Otel’de üniversite gençliğiyle bir araya gelen Akalın, yaklaşık 600 kişiye unutulmaz dakikalar yaşattı. Sahneye beyazlar içinde çıkan ünlü şarkıcıyı dinleyenler arasında, bir aydır Uludağ’da bulunan Süreyya Yalçın da vardı. Sevgilisi Burak Hatipoğlu iş nedeniyle ıstanbul’da olduğu için yalnız kalan Yalçın, sabahın ilk ışıklarına kadar mekânda kaldı ve Akalın’a dört şişe şampanya açtırdı. Her şampanya açtırdığında bir de şarkı isteyen Süreyya Yalçın, istek şarkılarını Akalın’la birlikte söyledi.
Yazarın Tüm Yazıları