Play off sahnesine 3 Türk çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Play off sahnesine 3 Türk çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2015 14:31

Türkiye, en fazla oyuncuyla temsil edildiği 2012 sezonundan sonra bir kez daha NBA Play-off'larına 3 oyuncu gönderecek.

Haberin Devamı

NBA'in normal sezonunda oynanan 82 maç sonunda Doğu ve Batı Konferansları'nda ilk 8'e giren takımların yoluna devam edeceği play-off'lar, TSİ yarın akşam ve pazar sabaha karşı oynanacak 4 karşılaşmayla başlayacak. Türkiye, Hidayet Türkoğlu'nun Orlando Magic, Ömer Aşık'ın Chicago Bulls ve Enes Kanter'in Utah Jazz formasıyla mücadele ettiği 2012 sezonu play-off'larından sonra 2. kez 3 oyuncuyla temsil edilecek.

Ömer Aşık'ın sezon başında Houston Rockets'tan takas olduğu New Orleans Pelicans, Batı Konferansı ilk turunda yarın TSİ 22.30'da 67 galibiyet, 15 mağlubiyetle ligi lider bitiren Golden State Warriors ile deplasmanda karşılaşacak. Doğu Konferansı ilk turunda Chicago Bulls ile eşleşen Ersan İlyasova'nın takımı Milwaukee Bucks, 19 Nisan'da TSİ 02.00'de rakibine konuk olacak. NBA'deki en deneyimli Türk basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun forma giydiği Los Angeles Clippers ise Batı Konferansı ilk tur serisinin ilk maçında, son şampiyon San Antonio Spurs'ü 20 Nisan'da TSİ 05.30'da ağırlayacak. 36 yaşındaki Türkoğlu, 28 yaşındaki Aşık ve 27 yaşındaki İlyasova, 2004'te Detroit Pistons ile şampiyon olan Mehmet Okur'dan sonra bu onuru yaşayan 2'nci Türk basketbolcu olmaya çalışacak.


Türkoğlu 100. play-off maçına hazırlanıyor
Ligdeki 15. sezonunda 11. kez play-off'larda oynayacak Hidayet Türkoğlu, başantrenör Doc Rivers'ın forma şansı vermesi halinde, Spurs ile yapacakları serinin 2. randevusunda NBA kariyerindeki 100. play-off maçına çıkacak. Play-off'larda oynadığı 98 karşılaşmada 10,7 sayı, 4,2 ribaunt ve 2,9 asist ortalaması tutturan Türkoğlu, takımının normal sezondaki 4 karşılaşmada 2 kez yendiği Spurs'ü elemesi için uğraşacak. Tecrübeli forvet, maç başına 11,4 dakika süre aldığı sezonu, 3,7 sayı ve 1,6 asist ortalamalarıyla tamamlamıştı.

Play off sahnesine 3 Türk çıkacak


Maç başına ürettiği 10,2 asistle sezonu lider tamamlayan Chris Paul ve 15 ortalamayla ribaunt kralı olan DeAndre Jordan'ı kadrosunda barındıran Clippers, peş peşe 18. kez play-off'larda yer alacak Spurs'ü ve sonraki turda karşılaşacağı rakibini geçip 1971'den beri yarıştığı NBA'de ilk kez konferans finaline yükselmek istiyor.


Türkoğlu şampiyonluğa 3 kez yaklaştı
2002'de Sacramento Kings, 2004'te San Antonio Spurs ve 2009'da Orlando Magic ile şampiyonluğa yaklaşan Türkoğlu'nu rüyasından, 3 seferde de Los Angeles şehrinin diğer takımı Lakers uyandırdı. 2002'de Batı Konferansı finaline yükselen Kings kadrosunun önemli parçalarından biri olan Türkoğlu, takımının, Shaquille O'Neal ve Kobe Bryant'lı Los Angeles Lakers'a 7 maç sonunda yenilmesine engel olamadı.

O sezon Batı takımları, Doğu'ya göre çok daha kuvvetliydi ve herkes Batı şampiyonunun NBA finalini de kazanacağını düşünüyordu. Nitekim öyle oldu; Lakers, rakibi New Jersey Nets'i 4-0 mağlup etti ve üst üste 3. şampiyonluğunu kazandı.

Türkoğlu'nun, 2003 şampiyonu Spurs'te oynadığı 2004 play-off'larında NBA şampiyonluğuna giden yolda karşısına yine Los Angeles Lakers dikildi. O sezon O'Neal ve Bryant'lı kadrosunu, Gary Payton, Karl Malone gibi all-star basketbolcularla takviye eden Lakers, Batı yarı finalinde karşılaştığı Spurs'ü 4-2 ile geçti. Derek Fisher, serinin San Antonio'da yapılan 5. maçının bitimine 0.4 saniye kala attığı basketle Lakers'ın seride 3-2 öne geçmesini sağlamıştı.

2009'da Magic'in, 1995'ten sonra ikinci kez NBA finaline yükselmesine yardımcı oldu ancak çok istediği şampiyonluk yüzüğüne engel olan takım yine aynıydı. Seriyi 4-1 kazanan Kobe Bryant önderliğindeki Lakers, şampiyonluğa ilk kez bu kadar yaklaşan Türkoğlu'na bir kez daha izin vermedi.

Play off sahnesine 3 Türk çıkacak

2009 final serisinde Hidayet'in, Kobe Bryant'a yaptığı bu blok basketbolseverlerin aklına kazındı...


Ömer Aşık lig liderine karşı
NBA'deki 5. sezonunda da play-off'larda mücadele edecek Ömer Aşık'ın forma giydiği New Orleans Pelicans, 67 galibiyetle kulüp rekoru kırarak ligi lider bitiren Golden State Warriors'ın karşısına çıkacak. Pelicans'taki ilk yılında çıktığı 76 normal sezon maçının tamamında ilk 5 soyunan ve 7,3 sayı ve 9,8 ribaunt ortalamaları yakalayan Aşık, Warriors'ın normal sezonda oynanan 4 maçın 3'ünde üstünlük sağladığı takımının, 3 yıl aranın ardından yükseldiği play-off'larda tur atlaması için ter dökecek. Milli basketbolcu, 4,4 sayı ve 5,3 ribaunt olan play-off ortalamalarını da geliştirmeye çalışacak.

Warriors ile Pelicans arasındaki Batı Konferansı ilk tur serisi, 23,8 sayı, 7,7 asist, 2 top çalma ortalamalarıyla tamamladığı sezonda attığı 286 üç sayılık basketle NBA rekorunu kıran Warriorslı Stephen Curry ile maç başına 24,4 sayı, 10,2 ribaunt, 2,9 blok üreten ve kariyerinin ilk play-off deneyimini yaşayacak Pelicanslı Anthony Davis'i karşı karşıya getirecek.

Play off sahnesine 3 Türk çıkacak


İlyasova 3. kez play-off'larda
Ligdeki 7. sezonunda 3. defa play-off'larda boy gösterecek Ersan İlyasova'nın takımı Milwaukee Bucks, Doğu Konferansı 3'üncüsü Chicago Bulls karşısında tur arayacak. Bu sezon süre ortalaması, çaylak sezonundan bu yana en düşük olan 22,7 dakikaya düşmesine rağmen 26,9 dakika sahada kaldığı geçen sezonki sayı ortalaması 11,2'den 0,3 sayı fazla atan İlyasova, Michael Carter-Williams, Giannis Antetokounmpo, Khris Middleton gibi genç oyunculardan oluşan Bucks'ın önemli kozlarından biri olacak. Play-off kariyerindeki 11 maçta 10,4 sayı ve 7,5 ribaunt ortalamaları yakalayan İlyasova, Bucks'ın normal sezondaki 4 maçın 3'ünde yenildiği Bulls'u elemesi için çabalayacak.

Jason Kidd'in yönetiminde bir yıl sonra play-off'lara kalmayı başaran Bucks, 54 "double double"la ligi lider bitiren Pau Gasol'ün sürüklediği Derrick Rose, Jimmy Butler ve Joakim Noah'ı kadrosunda bulunduran Bulls'u geçmesi halinde Doğu Konferansı finalinde elendikleri 2001'den bu yana ilk kez bir seriden galip ayrılacak.

Haberin Devamı

Play off sahnesine 3 Türk çıkacak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!