Platini'ye göre rüşvet iddialarının arkasında Blatter var

Güncelleme Tarihi:

Platiniye göre rüşvet iddialarının arkasında Blatter var
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2014 11:31

2022 Dünya Kupası'nın Katar'a rüşvet karşılığı verildiği iddiaları her geçen gün dallanıp budaklanıyor. Platini dün ortaya atılan kendisi ile ilgili iddialar hakkında İngiliz basınına yazılı bir açıklama gönderdi. Fransız Le Monde gazetesi ise Platini'ye yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde rüşvet iddialarının FIFA başkanı Blatter tarafından basına sızdırıldığını yazdı. Bugün ayrıca Avrupa basınında Platini'nin oğlunun Katarlı bir şirkette çalışmasından oy kullanan FIFA üyelerinin aileleriyle beraber Katar'da ağırlanmalarına kadar uzanan bir dizi yeni iddia yer alıyor.

Haberin Devamı

Her şey haftasonu İngiliz Sunday Times gazetesinin Katar'ın 2022 Dünya Kupası'nı alabilmek için FIFA yetkililerine 5 milyon Dolar rüşvet verdiği iddialarıyla başlamıştı.

UEFA Başkanı Platini ile rüşvet iddialarının merkezindeki Asya Futbol Federasyonu eski başkanı Katarlı Bin Hammam arasında oylamadan önce Fransa'da bir görüşme olduğu iddiaları ise dün İngiliz basınında yer almıştı. Platini ise bugün Daily Telegraph'a gönderdiği yazılı açıklamada görüşmeyi kabul ederken o dönem kendisiyle aynı konumda olan bir kişiyle görüşmesinin komplo olarak görülmesini 'şaşırtıcı' bulduğunu belirtiyor.


RÜŞVET İDDİALARI... BAŞKANLIK SAVAŞLARI...
Platini açıklamasında şu ifadelere yer veriyor; "Sayın Muhamed Bin Hammam'la 2010 yılında çeşitli görüşmeler yaptığım açıktır. Zira ikimiz de 2002'den bu yana FIFA İcra Kurulu Üyesi'ydik. Sayın Bin Hammam'la yaptığım görüşmelerde, muhtemel FIFA başkan adaylığım tartışıldı. Doğrusu Sayın Bin Hamam beni, 2011'deki FIFA Başkanlığı Seçimi'nde aday olmaya ikna etmeye çalışıyordu."

Haberin Devamı

FIFA'nın 2011 yılında gerçekleştirilen başkanlık seçimine mevcut başkan Sepp Blatter ve Bin Hammam katılmış ancak Hammam'ın oy kullanacak üyelere rüşvet dağıttığı iddiaları üzerine FIFA Etik Komitesi Hammam'ın adaylığını kaldırmıştı. Hammam ayrıca bu skandaldan dolayı ömür boyu futboldan men edilmişti. Seçimler öncesinde ise Platini'nin Blatter'e rakip olması beklenmiş ancak Fransız futbol adamı sürpriz bir kararla aday olmamıştı.

Fransız Le Monde gazetesi ise Platini'ye yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, 2022 Katar oylaması ile ilgili rüşvet iddialarını basına FIFA Başkanı Sepp Blatter sızdırdı. Buna göre Platini özellikle İngiliz basının üzerine gittiği iddiaların kaynağı olarak Blatter'i görüyor. Habere göre ayrıca Platini önümüzdeki yıl yapılacak FIFA başkanlık seçiminde aday olmayı da düşünüyor.


Blatter 2011 seçimine tek aday olarak girmişti...

Platiniye göre rüşvet iddialarının arkasında Blatter var


'PLATINI'NİN OĞLU LAURENT...'
İngiliz The Guardian gazetesi ise bir başka iddiaya dikkat çekiyor. Guardian, Fransa'nın ünlü kulübü Paris Saint German'i Katarlı sermayenin satın almasına ve Fransa ile Katar arasında yoğun ticari faaliyetlere dikkat çekerken Platini'nin oğlu Laurent de Katarlı bir spor firmasında çalıştığını belirtiyor.

Haberin Devamı

İngiliz basınında konu hakkında yer alan bir başka iddia ise 2022 Dünya Kupası için oy kullanan yetkililerin aileleriyle beraber özel uçaklarla Doha'ya tatile götürüldüğü ve burada hediyelere boğulduğu yönünde. Habere göre özel jetlerle Doha'ya götürülen yetkililer ve ailelerinin tüm masrafları önceden yüklenmiş kredi kartlarıyla ödenmiş.


KATAR BASINI AĞZINI BOZDU
Öte yandan Katar basınından 2022 Dünya Kupası’ndaki rüşvet ağını ortaya çıkaran Sunday Times’a oldukça sert bir yanıt geldi.

Katar’ın önde gelen gazetelerinden biri bu iddiaların asılsız olduğunu ve Katar’ın turnuvaya ev sahipliği yapacak olmasının hazmedilemediğini yazarken, başlığında argo kelimelere yer vererek (İngilizce s....r git! yazarak) Sunday Times’a yüklendi.

Platiniye göre rüşvet iddialarının arkasında Blatter var

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!