Platini FIFA başkan adaylığı için kararsız

Güncelleme Tarihi:

Platini FIFA başkan adaylığı için kararsız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2013 18:36

UEFA Başkanı Michel Platini, FIFA başkanlığına adaylık için önümüzdeki yıl karar vereceğini söyledi.

Haberin Devamı

Hırvatistan'ın Dubrovnik kentinde düzenlenen UEFA delegeleri toplantısında konuşan Platini, FIFA başkanlığına adaylık kararını, 2014 Dünya Kupası sırasında vereceğini belirtti. Platini, “Kararımı, Dünya Kupası sırasında vereceğim, bundan önce değil. Gelecekte ne yapabileceği konusunda henüz karar vermiş değilim ve bu konuda birkaç ay daha düşünmek istiyorum. FIFA başkanlığı seçimleri 2015 yılı mayıs ayında olacak ve belki de FIFA Başkanı Sepp Blatter 5'inci dönemine de devam edebilir” diye konuştu.

UEFA başkanlığı seçimlerinin de 2015 yılı Mart ayında yapılacağını hatırlatan Platini, “Seçimlere iki yıla yakın bir süre var. Futbolda bu kadar fazla sorun varken, adaylığımın konuşulması bence çok bencilce olur. UEFA'yı gerçekten çok seviyorum ve ikinci bir yolu seçmek, kalbimi kırar. Bu yüzden, doğru kararı verebilmek için zamana ihtiyacım “ dedi.

Dubrovnik'te, UEFA Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen konferansta görüşülen konular arasında 2022 yılında Katar'ın evsahipliğinde düzenlenecek Dünya Kupası'nın kış aylarında yapılması olasılığı da yer alıyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!