Platini: Beni Blatter'le aynı kefeye koydular

Güncelleme Tarihi:

Platini: Beni Blatterle aynı kefeye koydular
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2015 17:58

FIFA'nın 8 yıl futboldan men cezası verdiği UEFA Başkanı Michel Platini, konuyu yargıya taşıyarak mücadelesini sürdüreceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Fransız basınına konuşan Platini, "Bu adaletsizlikle mahkeme mahkeme dolaşarak savaşacağım. İsmim basına malzeme edildi. Ne olursa olsun, imajım zarar gördü. Beni Blatter'le aynı kefeye koydular" dedi.

Kendisine verilen cezayı kabul etmediğini belirten Platini, "Etik kurulu üyeleri FIFA başkanlığı seçiminde aday olmamı engellemek için takvim konusuna odaklandı. Onlar etik değil patetik" diye konuştu.

"BU OLAYDA BİR YOLSUZLUK YOK"
Suçlamalarla ilgili gerçeğin gelecekte ortaya çıkacağını vurgulayan Platini, "Bu olayda bir yolsuzluk yok. Gerçeğin zamanla gün yüzüne çıkacağını ve masumiyetimin kabul edileceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

ABD'de açılan yolsuzluk davası kapsamında, FIFA'nın üst düzey yöneticileri 27 Mayıs'ta Zürih'te düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. Sepp Blatter, 29 Mayıs'ta düzenlenen kongrede 5. kez başkanlığa seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında da İsviçreli spor adamı, seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı.

FIFA, yolsuzluk operasyonu kapsamında Sepp Blatter ve Platini'ye geçici olarak verilen futboldan 90 gün men cezası için yapılan itirazları geçen ay reddetmişti. FIFA Etik Kurulu, dün aldığı kararla Blatter ve Platini'nin ulusal ve uluslararası düzeyde futbolla bağlantılı organizasyonlarda sekizer yıl boyunca yer almasına yasak getirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!