Plastik Atığına ‘Mama’ Veren Makine Konyaaltı’nda

Güncelleme Tarihi:

Plastik Atığına ‘Mama’ Veren Makine Konyaaltı’nda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2015 11:13

KONYAALTI BELEDİYESİ, PUGEDON ADI VERİLEN 'SOKAK HAYVANLARINI DOYURMA VE GERİ DÖNÜŞÜM' KUTUSU İLE SOKAK HAYVANLARININ BESLENMESİNE VE GERİ DÖNÜŞÜME KATKI SAĞLAYACAK.

Konyaaltı Belediyesi, Pugedon adı verilen ‘Sokak hayvanlarını doyurma ve geri dönüşüm’ kutusu ile hem sokak hayvanlarının beslenmesine, hem de geri dönüşüme katkı sağlayacak.
Plastik ve pil atıklarının geri dönüşüme kazandırılması için bir çok projeye imza atan Konyaaltı Belediyesi, hem sokak hayvanlarının beslenmesine hem de geri dönüşüme destek olacak yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. Bir diğer adı Pugedon olan ‘Sokak hayvanlarını doyurma ve geri dönüşüm’ kutusunun üst kısmında bulunan deliğe su döktüğünüzde, direkt su kabına boşalıyor. Eğer kutuya plastik yada pil atıldığı takdirde ise ön kısımda bulunan kaba, mama dökülüyor.
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu makineyle geri dönüşümü teşvik ederken, sokak hayvanlarının beslenmesini de sağlamış olacaklarını söyledi. “Akıllı geri dönüşüm kutusunun ilkini Konyaaltı Kent Meydanı’na yerleştirdik” diyen Başkan Böcek, “Konyaaltı Belediyesi olarak iki konu üzerinde titizlikle duruyoruz. Bunlardan ilki sokak hayvanlarına güvenli bir ortam sunmak, diğeri ise geri dönüşümü mümkün olan atıkları ekonomiye kazandırmak. Akıllı geri dönüşüm kutusuyla bu iki unsuru çok düşük bir maliyetle yerine getirmiş olacağız” dedi.
Başkan Böcek, gelen talepler üzerine ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirilecek makinenin kullanımını yaygınlaştırabileceklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!