Plajlarda sadelik

SICAKLAR artınca yazılı ve görsel basında da plajları seyreder olduk. Özellikle de Bodrum ve Çeşme’yi. Benim gibi arada kısa tatillerle dinlenmeye çalışanlar için harika bir durum! Dikkat ettim bu sene de plajlarda sadelik ön planda! Mayolar, bikiniler mümkünse tek renk ve desensiz.

Haberin Devamı

Deniz Berdan’ın Penti için hazırladığı bikini koleksiyonuna geçen gün bir dergide rastladım. Şifon ve keten gibi mayo ve bikinilerde pek de alışkın olmadığımız kumaşları kullanmış. Kullanımı zor olsa da, tasarımlar çok sade ama sıra dışıydı.
Dedim ya, bu yaz sadelik moda. Hatta öyle ki, Süreyya Yalçın bile sadece siyah bir mayo ile dolaşıyor. Öyle eskisi gibi allı pullu mayo üstü elbiseler ve kaftanlarla da vedalaşmış durumda! Ne kadar sade olursanız o kadar makbul. Geçen gün gazetede Demet Akbağ’ı gördüm bikinisiyle. 52 yaşındaki Akbağ’ın fit halini görünce kendi halime “Eyvah eyvah” dedim! Akbağ’ın sırrının pilates olduğunu bildiğim için bir pilates stüdyosu araştırmalarım acilen başladı!
BU YAZIN EN SEKSİ KOVBOYLARI!
Geçen hafta, medyada hem güldüğüm hem de detaylıca incelediğim bir polemik vardı ki, o da Bodrum’un iki seksi kovboyu Seda Sayan ve Hülya Avşar! İkisi de aynı gün, aynı tip siyah kovboy şapkaları ile aynı koyda kameralara yakalandılar...
Ardından da başladı hangisi daha güzel, hangisi daha bakımlı, daha zayıf polemiği... Sizce hangisi bilmem ama bence ikisi de birbirinden genç, fit ve güzel duruyorlardı! Valla yaşlarına ve hatta yaşantılarına rağmen ikisi de genç kız gibi... Gerek bikinileri gerekse dövmeleri on sekizlik kızlara taş çıkaracak cinstendi!
Bir de madalyonun öteki tarafı var! Sibel Can da en son siyah tangası ile kameralara yakalandıktan sonra, bu yaz pek temkinli. Hatta denize bile girmiyormuş. Şimdi benim anlamadığım bir şey var, madem kimseye mayoyla, bikiniyle görünmek istemiyorsun, Bodrum’a, Çeşme’ye gitmeyeceksin. Tekneyle bile olsa, Bodrum koylarında gezmeyeceksin! Ha geziyorsan, havluları, elbiseleri bir kenara bırakıp, kendini serin sulara bırakacaksın. Çünkü artık ben bile hangi koyda karşıma Papparazzi çıkar tahmin edebiliyorum. Yılların Sibel Can’ı mı bilmeyecek? Sonra da suçlular Papparazzi’ler oluyor! Sen topluma mal olmuş birisin. Tabii ki senin mayolu bikinili de olsa her fotoğrafın değerli.... E adamın da işi bu! Seni mayo ile görüntülemek üzere 40 derece sıcakta mesai yapıyor çocuklar!
YOKSA HALA ÇİÇEKLİ BİR ELBİSENİZ YOK MU?
Renk demişken bu sene ne renk moda diye baktım, her renk moda! Plajdaki sadeliğin aksine, caddelerde sokaklarda elbiseler, etekler şortlar rengarenk ve çiçekli! Ben de geçen hafta İstanbul’da da dikkat ettim kadınların çoğunda çiçekli straplez elbise, altında gündüzse bu senenin modası çapraz bantlı Birkenstock, gece ise stiletto! Escada’dan GAP’e, BCBG’den Zara’ya kadar bütün vitrinler çiçekli elbiselerle dolu. Allahtan ben de vakt-i zamanında, çok sevdiğim için desenli ve çiçekli elbiseler edinmiştim kendime de, bu yazın modasından geri kalmadım! Sertab Erener ve Feryal Gülman’da bu yazı çiçekli elbiselerle geçirenlerden! Biliyorusunuz, Sertab’ın son albümü de bu modaya uygun: Rengarenk. Albüm kapağında da Sertab’ı çiçekler içinde görebilirsiniz. Canlı, dinamik... Tam bir yaz havası.

Haberin Devamı

Nefes almak istiyorum!

Haberin Devamı

PERŞEMBE akşamı gelen acı haberden sonra yıkıldım! 13 can, 13 evlat, 13 aslan... Hepsini gözyaşları ile uğurladık, içimiz yandı, yüreğimize kor düştü. Ben de bir anneyim... Şehit annelerinin yaşadığı acıyı düşününce uykularım kaçıyor, dilim tutuluyor. Boğazımda bir yumru... Hepimiz derinden yaralandık, sustuk kaldık. Bu acılar içinde biraz nefes alalım, bir an olsun uzaklaşalım diye bu haftaki yazımda yazdan, plajlardan, çiçekli elbiselerden bahsedeyim istedim...         Acımıza, kısa da olsa bir mola verelim istedim...

Yazarın Tüm Yazıları