Plaj voleybolunda Almanya şampiyon

Güncelleme Tarihi:

Plaj voleybolunda Almanya şampiyon
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2010 14:42

Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen 5. Üniversiteler Plaj Voleybolu Dünya Şampiyonası'nda bayanlarda Almanya (1) takımı, erkeklerde ise Almanya (2) takımı şampiyon oldu.

Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU), Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) ve Alanya Belediyesi tarafından Milli Egemenlik Plajı Tesislerinde düzenlenen şampiyona sona erdi. Erkeklerde yarı final maçında Polonya'yı 2 - 0 yenen Almanya (1) takımı ile Brezilya'yı 2 - 0 yenen Almanya (2) takımı finale yükseldi.

Daha sonra yarı final maçında rakiplerine yenilen Polonya ile Brezilya takımları arasında üçüncülük maçı oynandı.

Müsabakayı 2 - 1 kazanan Polonya şampiyonada üçüncü, Brezilya ise dördüncü oldu. Final maçında ise Almanya (2), Almanya (1) takımını 2 - 0 yenerek erkeklerde şampiyon oldu.

Bayanlar yarı final maçında ise ilk olarak Almanya (1) ile Almanya (2) takımı karşı karşıya geldi. Maçı 2 - 1 kazanan Almanya (1) takımı ile yarı finalin diğer maçında Çek Cumhuriyeti (1) takımını 2 - 0 yenen Çek Cumhuriyeti (2) finale yükseldi. Üçüncülük maçında ise Almanya (2), Çek Cumhuriyeti (1) takımını 2 - 1 yendi. Final maçında Almanya (1), Çek Cumhuriyeti (2) takımını 2 - 1 yenerek, bayanlarda birinci oldu.

Şampiyonadaki etkinlikler kapsamında sahne alan Ebru Polat, tribündeki izleyicilere sevilen şarkılarını seslendirdi.

Alanya Belediyesi tarafından karnelerinde başarılı notları olan öğrencilere çekilişle bisiklet dağıtıldı.

Şampiyona sonunda erkeklerde turnuvanın kralı Almanya takımında Matthıas Penk, en teknik oyuncu Fransa'dan Vincent Lacombe, en centilmen oyuncu Japonya'dan Hirtumi Fujiruma, en sempatik oyuncu ise Türkiye'den Volkan Gökoğlu seçildi. Bayanlarda ise turnuvanın kraliçesi Brezilya takımından Fabiane Boogerat, en teknik oyuncu Çek Cumhuriyeti'nden Kristiane Kolokova, en centilmen Japonya'dan Hitoşi Shibuya, en sempatik oyuncu ise Polonya'dan Kinga Koloniska seçildi.

Şampiyona sonunda takımlara madalyala ve kupalarını Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Taner, Alanya Belediyesi Spor Müdürü Saim Kanlı verdi.

Şampiyonayı erkeklerde Türkiye (1) takımı 9'uncu, Türkiye (2) takımı 25'inci, bayanlarda ise Türkiye (1) takımı 13'üncü, Türkiye (2) takımı ise 25'inci sırada tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!