Pizzacı kapıyı iki kişi çalar

“Dükkanına ünlü gelmiyorsa, fotoğrafçınla sen evine git” dönemi, magazin hayatına hayırlı olsun.

Haberin Devamı

Halkla ilişkiler, tanıtım kolay iş değil. Farklı numaralar, taktikler, stratejiler geliştirmek gerektiriyor. Çok farklı tanıtımlar gördüm, karşılaştım. Fakat bir pizzacı için yapılanı, haftanın en başarılı hareketlerine aday. Sistem şöyle çalışıyor: Ünlü biri, evine pizza sipariş ediyor, firma da pizzacıyla beraber bir fotoğrafçı gönderiyor. Ünlü kişi, pizzasını kapıdan teslim alırken fotoğrafı çekiliyor, pizza hakkında mini bir söyleşi yapılıyor. Benim gördüğüm ilk örnek, Galatasaray eski başkanlarından Mehmet Cansun tarafından canlandırılmış: Cansun, evine dört peynirli pizza sipariş etmiş. Sonra da teslim alırken, demin yazdığım gibi fotoğrafı çekilmiş ve aşağıdaki görüş alınmış:
“Torunum Rubinur bayılacak bu pizzalara, çoluk çocuk keyifli bir pazar yemeği yiyeceğiz. Bundan böyle maç misafirlerime de pizza isteyeceğiz” diyor.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb6247f018fbb8f8bd9f06

Tablodaki prenses

Geçen yıl, İpanema markasının sahibi ünlü Brezilyalı manken Gisele Bündchen, Türkiye’de bir partiye katılmıştı. Twiggy’nin bünyesinde bir marka bu. Firmanın sahibi Sinan Öncel’in verdiği partiye katılan Bündchen’i orada gerçekten görmeliydiniz.
Neyse, Hello! dergisi, Gisele’in katıldığı bu daveti yılın en iyilerinden biri olarak gösterince, Brezilyalı model de, kişisel web sitesinden teşekkür mesajı yayınlamış. Gisele, yeni kampanyası için öyle bir fotoğraf çektirmiş ki, gerçekten tablo gibi. O fotoğrafı yayınlayabilmek için, bunları yazmak zorunda kaldım. Fakat fotoğrafa bakınca bana hak vereceğinizi tahmin ediyorum.

Ünlüler kazanıyor, kazandırıyor

Kıbrıs ya da yurtdışına giden herkes gibi ben de, kollulara biraz para kaptırmışımdır. Sadece bir kere, Las Vegas Havaalanı’nda 50 dolar kazanmıştım. Ama “Neden ben sürekli kaybediyorum” diye sormuş olsaydım, yanıtını bugünlerde alırdım. Çünkü ünlü değilim. Ne şarkı ne de türkü söyleyebiliyorum. Bir ay kadar önce Serdar Ortaç’ın, 1 milyon dolar gibi bir para kazandığı haberleri çıktı. Bazı kesimler bu haberi yalanlasa da, herkes kazandı biliyor. Geçen gün de Lerzan Mutlu, “Kıbrıs’ta rulette bir müşterinin yerine aleti çevirip, 150 bin dolar kazandı” haberi gelince olayı çözdüm. Kumarda kazanmak için ünlü olacaksın. Git gazinoya, etrafı kolla. Bir ünlü görünce rica et, yerinize bir zar atsın. Kollular için destek çıksın. Bu işlerin otellerin promosyonu olduğuna kesin inanıyorum.

Haberin Devamı

Beyaz halı partileri

Bilim adamlarımız “İstanbul’da niye kar yağmıyor, yağsa da neden tutmuyor” diye medyaya açıklamalar yaptığından beri, tipiden başımızı kaldıramadık. Hayat iptal oldu. Gündüz hayatı bitince, gece hayatı söz konusu bile olmadı. İptaller, ertelemeler peş peşe... Yapanlar da, ilginç görüntüler sergilemek zorunda kaldılar. Smirnoff’un düzenlediği bir doğum günü partisi, gece hayatının, karda mekana ulaşmayı başaran en cesur insanlarıyla kutlandı. Serilen kırmızı halının bile beyaza dönüştüğü geceye katılanlarda kırık çıkık olmamasına ayrıca kadeh kaldırıldı.

/images/100/0x0/55eb6247f018fbb8f8bd9f08

Görmesinler bu heykelleri

Sayın Başbakan, televizyonlardan her gün sesleniyor: “Dindar bir nesil yetiştireceğiz” diye. Yine de başımızı belaya sokacak, baktıkça günaha gireceğimiz sergiler peş peşe geliyor. Mesela İtalyan heykeltıraş Federico Severino’nunkiler... Hafiften dekolte eserler. İtalya orası, yapar tabii... Burada bacağı gözüküyor diye heykel parçalandığını nereden bilsin. Neyse, adama daha fazla yüklenmeyelim. Sergisi 7 Mart-7 Nisan arası Arnavutköy Galeri Nesin’de. Eserlerden birinin fotoğrafını yayınlıyorum. Uyarmadı demeyin.

Yazarın Tüm Yazıları