Pistte ABD krallığı

Güncelleme Tarihi:

Pistte ABD krallığı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

Marion Jones bayanlarda, Maurice Greene de erkeklerde sürpriz yapıp Atina'da birincilik kürsüsüne çıkarak, ülkelerine dünya şampiyonlarında ve 1988 Seul Olimpiyatları'ndan beri ilk kez bir büyük organizasyonda çifte şampiyonluk getirdi.

Çifte şampiyonluk

Atletizmde 100 metrede yeniden ABD fırtınası esiyor. ABD'li sprinterler Marion Jones ve Maurice Greene, Atina'daki 6. Dünya Şampiyonası'yla 100 metrede hanedanlığı yeniden ülkelerine taşıdı. Greene ile Jones, dünya şampiyonalarında ve 1988 Seul Olimpiyatları'ndan bu yana ABD'ye bir büyük organizasyonda çifte şampiyonluğu getiren ilk sporcular oldu.

Bailey şaşırttı

Bayanlarda Gwen Torrence ve Gail Devers gibi ABD'nin güçlü isimleri Atina'da yoktu, ancak bu kez 22 yaşındaki Jones sahneye çıktı ve şampiyonluğu kimseye bırakmadı. Ya Greene. Herkesin Trinidadlı Ato Boldon ve Kanadalı Donovan Bailey'den rekorla şampiyonluk beklediği finalde sürprizi yaptı.

Rekoru egale etti

9.86'lık şampiyona rekorunu egale ederek birincilik kürsüsüne çıkan Greene, dünya rekortmeni ve olimpiyat şampiyonu Bailey'i geride bırakarak herkese parmak ısırttı. Greene, Carl Lewis'ten buyana 100 metrede bir büyük şampiyonada birincilik kazanan ilk ABD'li oldu. Takım arkadaşı Tim Montgomery de kazandığı üçüncülükle finalin bir başka sürpriziydi.

Johnson formda

ABD'nin gelmiş geçmiş en iyi atletleri arasında yer alan Michael Johnson, dünkü 400 metre yarı finalinde süper bir yarış çıkardı. 44.37'lik derecesiyle rakiplerine fark atan Johnson böylece, 400 metrenin bir numaralı favorisi olduğunu kanıtladı. Erkekler yüksek atlamada ise Kübalı Javier Sotomayor 2.28 m. ile finale yükselirken, çok formda olduğunu kanıtladı. Yüksek atlamada günün sürprizi ise son Olimpiyat Şampiyonu ABD'li Charles Austin'in 2.26 m. yapmasına rağmen elenmesiydi.

Keskin ve Kasapoğlu bugün piste çıkıyor

Dünya Atletizm Şampiyonası'nın dördüncü gününde iki sporcumuz daha piste çıkıyor. Hüsniye Keskin bayanlar disk atmada, Alper Kasapoğlu da dekatlonda yarışacak. Kasapoğlu, dekatlonda bugün 100 metre, uzun atlama, gülle atma, yüksek atlama, 400 metrede mücadele verecek.

Freeman altına koştu

Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 400 metre bayanlar engelli koşusu nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu. Avustralyalı Catherine Freeman 49.77'lik derecesiyle Dünya Şampiyonluğu'na ulaştı. Yarışta ikinciliği 49.79'la Jamaikalı Fandie Richards, üçüncülüğü ise ABD'li Jearl Clark 49.90'lık dereceyle elde etti. Atletizm dünyasının son yıllarda tanıdığı genç isimlerden Catherine Freeman, seçmelerde gösterdiği başarıyı final koşusunda da tekrarlayarak, Dünya Şampiyonluğu onuruna ulaştı.

Diagana favorileri solladı

Büyük sürprizlere sahne olan Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 400 metre Erkekler Engelli yarışında da şok bir sonuç yaşandı. Fransız atlet Stephane Diagana 47.70'lik bir derece yaparak Dünya Şampiyonluğu'na ulaştı. Güney Afrika'dan Herbert Uewellyn 47.80'le ikinciliği alırken, ABD'li Bryan Bronson 47.88'le bronz madalyaya uzandı. Yarış öncesi mutlak favori olarak gösterilen Bronson, tüm çabasına rağmen Diagana'ya yetişemeyerek ikinci olabildi. 400 metre engellinin bir diğer sürprizi ise Olimpiyat Şampiyonu Derrick Atkins'in seçmelerde elenerek Dünya Şampiyonası finaline veda etmesiydi.

Heptathlonda Braun birinci

Bayanlar 7'li yarış heptathlonda Dünya Şampiyonluğu'nu Alman atlet Sabine Braun 6.739 puanla kazandı. Heptathlon yarışmalarının ikincisi ise İngiliz Denise Pevis oldu. Pevis 6.654 puan topladı. Bronz madalyayı ise Litvanyalı Nazar Oviene 6.566 puanla kazandı.

Sarka şampiyon

Atina'daki Dünya Atletizm Şampiyonası'nda bayanlar 3 Adım Atlama'da birinciliği Çek Cumhuriyeti'nden Sarka Kasparkova kazandı. 5. hakkında 15.20 m. atlamayı başaran Kasparkova böylece ülkesine altın madalya kazandırmış oldu. 3 Adım Atlama'da ikinci sırayı ise Rumen sporcu Rodica Mataescu 15.16'lık derecesiyle elde etti. Yarışın üçüncülüğü ise iki dakika içinde el değiştirdi. Yunan Olga Vasteki önce 14.62 m. atlayarak üçüncü sıraya yerleşti. Ancak Yunan sporcunun hemen ardından piste çıkan Yelena Govarova 14.67 atlayarak rakibini geride bıraktı ve bronz madalyanın sahibi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!