Pirelli test aracı sorunun çözmek üzere

Güncelleme Tarihi:

Pirelli test aracı sorunun çözmek üzere
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2012 16:13

Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery, yeni sezon lastiklerinin geliştirilmesinde ihtiyaç duyulan 2010 şasisinin tedariki meselesini çözmek üzere olduklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Kendi test aracı olmayan İtalyan lastik üreticisi, 2009 Toyota aracının artık güvenilir ve yeterli veri sağlayamaması sebebiyle geçtiğimiz yıl sonundan bu yana takımlarla bir anlaşmaya varmaya çalışıyordu. Ancak bugüne kadar takımlardan bu konuda olumlu bir cevap gelmedi.

Hembery, içine düştükleri çıkmazın çok yakında ortadan kalkabileceğini belirtti ancak detaylı bilgi vermedi.

Hembery, "Bu konuda devam eden bir ilerleme sözkonusu. Ancak henüz herhangi birşey diyemem. Öyle görünüyor ki, herhangi bir kural veya düzenleme ihlali yapmadan 2010 aracına sahip olabileceğiz" dedi.

Pirelli'nin çözüm yollarından birinin, 2010 şasi üretimi için tüm takımlara yönelik bir ihale açmak ve en iyi opsiyonu belirlemek  olduğu belirtiliyor.

Bunun, tek bir takımın aracının kullanılmasının bazı rakiplerini rahatsız etme ihtimaline karşılık Hembery, Pirelli'nin birşeyler yapmak zorunda olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Hembery, "Sonuçta biz de işimizi yapmak zorundayız. Herhangi bir takıma yardım etmeye çalışmıyoruz, biz sadece kendi işimizi yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Yeni dönem lastik geliştirme çalışmaları için zamanın hızlı bir şekilde daraldığını vurgulayan Hembery, "Eğer bir takım bize iyi bir teklifle ve iyi bir teknik destekle araç satmak isterse, biz de ilgileniriz" diye konuştu.

Pirelli'nin, önümüzdeki haftalarda bir anlaşma yapmak istediği belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!