Pilespor mucizesi

Güncelleme Tarihi:

Pilespor mucizesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 1997 00:00

Haberin Devamı

Bu kulübün dünyada bir benzeri bile yok. Sınır ötesinde yaşıyor, maçları kendi ülkesinde oynuyor. Pilespor kulübü, KKTC sınırları ötesinde Pile'de varlığını sürdürüyor, maçlarını ise KKTC ikinci liginde oynuyor. Pilespor maçlara giderken, İngiliz üssü ve KKTC sınırlarını ikişer kez geçiyor.

3'ligde oynarken, Başbakanlık Kupası'nı kazanan Pilespor, 23 yıldır sahasızlıktan tüm maçlarını deplasmanlarda oynuyor. 2.5 ay önce Büyükelçi Aydan Karahan'ın yaptırdığı çim zeminli bir stada kavuşan Pilespor forma renklerini Galatasaray'ın kırmızısı ile Fenerbahçe'nin sarısından almış.

Kulüp Başkanı Sonbil Çelebi, 1974 yılından bu yana 9 kez centilmenlik kupasını kazandıklarını, barış ve dostluk için İngiliz üssü, BM ve Rum Yönetimi ile dörtlü bir futbol turnuvası yapmayı, mümkün olduğu taktirde bu üç ulustan futbolcu transferi gerçekleştirme arzusunda olduklarını söyledi.

10 milyar lira bütçeli kulübün gelir kaynağı balo, üye aidatları ve Türk düğünlerinde büfe geliri. Borçsuz bir kulüp olan Pilespor'un 23 yıl aradan sonra kavuştuğu stadının ise tek bir personeli bile yok. Bir saha bakıcısı var o da bu görevi fahri olarak yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!