Perşembe’de 111 kilometre asfalt yol yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Perşembe’de 111 kilometre asfalt yol yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2018 10:52

Perşembe’de 111 kilometre asfalt yol yapıldı

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/ORDU, (DHA) – ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi olarak, Perşembe ilçesinde şuana kadar 111 kilometre asfalt yol yaptıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Perşembe Kent Meydanı’nda düzenlediği iftar programına katılarak, belediye hizmetlerini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, çalışmaların planlı bir şekilde sürdüğünü söyledi. perşembe ilçesine yakışır bir meydan kazandırıldığını da vurgulayan Başkan Yılmaz, “Perişan bir halde olan alana ilçemize yakışır bir meydan kazandırdık. Ordu’muza kazandırdığımız ilk meydanlarımızdan olan Perşembe Kent Meydanı, Türkiye Mimarlar Birliği tarafından da ödüle layık görüldü. Atatürk anıtının da ilçe belediyesinin önüne yerleştirilmesiyle birlikte meydanda süreç tamamlanmış oldu. Yine  Perşembe ilçemize Büyükşehir olduktan sonra 111 kilometre asfalt yol inşa ettik ve bunun 45,5 kilometresi sıcak asfalt. Bu yıl yapacağımız 48 kilometre yolla birlikte Perşembemizin yüksek mahallelerini sahille buluşturacağız. Eskiden araçların geçmekte zorluk çektiği yolları, sanat yapıları ve asfalt ile hizmete sunduk. 2016 yılında olan selde ilçemiz ciddi hasar gördü, 20’nin üzerinde köprü yıkıldı. 200 milyon TL’nin üzerinde maddi kayıp söz konusuydu. Sel bizim çalışmalarımızı da aksattı ancak yol konusunda Büyükşehir olarak sınıfı geçtik” dedi.

Ağustos ayında Perşembe ilçesinde su sıkıntısı yönünde şikayetler olduğunu ve Büyükşehir’le birlikte suya ciddi kaynak aktarıldığını da belirten Başkan Yılmaz, “Olağanüstü bir yatırımla çok ciddi kaynak aktarımı yaparak yılda 2 milyon TL su parası topladığımız ilçemize 15 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik. İlçemizin yüzde 95’inde vatandaşımızla suyu buluşturduk. Perşembe’mizin çöpü önce deniz kenarına sonra da bir tepeye dökülüyordu. Göreve geldiğimizde çöpünü alarak rehabilite ettiğimiz ve bu önemli sorunu çözdüğümüz ilk ilçemiz Perşembe oldu. Şu anda ilçemizde toplanan çöpler Büyükşehir Belediyemizin tesislerine getiriliyor. Artık çöpten gelir ve elektrik enerjisi elde ediyoruz” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!