Perişan Kartal: 5-1

Güncelleme Tarihi:

Perişan Kartal: 5-1
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2001 00:00


Muhammed Kaçar / RİZE (DHA)
Haberin Devamı

Siyah beyazlılar kupadan sonra ligde de yıkıldı.

Beşiktaş 12 yıl sonra Rize'de maç oynadı. Neye uğradığını şaşırdı. Nouma'sız Kartal, sahada dolaştı. Karadeniz ekibi önce penaltı kaçırdı. Ardından Saffet (3), Tetteh ve Ümit ile coştu. Kartal'a Ahmet yetmedi.

BEŞİKTAŞ DAĞILDI

BEŞİKTAŞ, Rize'de dağıldı. Kalesinde tam 5 gol gördü.. Karadeniz deplasmanında çok kötü bir futbol sergileyen siyah beyazlı takım, kupadan elenişinin şokunu Ç.Rize karşısında sürdürdü. Saffet (3), Tetteh ve Ümit, Beşiktaş'a 5 yıl sonra beş gol atan oyuncular oldu: 5-1...

Ümit, Ali Eren ile girdiği ikili mücadelede kendini yerde bulunca, hakem penaltınoktasını gösterdi. Tetteh'in kullandığı penaltı atışı Fevzi'den döndü, Saffet'in vuruşunda top bu kez kalecide kaldı.

DAKİKA 9: Çaykur Rizespor 1-0 öne geçti. Bu dakikada Tetteh'in pasında topla buluşan Ümit'in soldan ortasında topu iyi takip eden Saffet, altı pas içerisinden filelere gönderdi: 1-0

DAKİKA 23: Sağ kanattan Tetteh'in getirdiği topla buluşan Ümit, topu ceza alanı içi sol çaprazındaki Saffet'e aktardı. Bu futbolcu da topu Fevzi'nin uzanamayacağı köşeye göndererek, takımını 2-0 öne geçirdi.

Çaykur Rizespor savunmasının uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Karhan'ın yakın mesafeden sert şutu üstten auta gitti. Maçın bundan sonraki dakikalarında başka gol gelmeyince, ilk yarı 2-0 sona erdi.

DAKİKA 60: Ümit'in soldan ortasında, kaleci Fevzi'nin elinden kaçırdığı topu önünde bulan Saffet, meşin yuvarlağı yakın mesafeden sert bir vuruşla filelere göndererek, takımının ve kendisinin üçüncü golünü kaydetti: 3-0.

DAKİKA 62: İbrahim'in soldan ortasında, Omar'ın kafasından sekentopu iyi izleyen Ahmet Dursun, topu kalecinin üzerinden filelerle buluşturdu: 3-1.

İlhan'ın soldan ortasında, ceza alanı içinde topa iyiyükselen Ayhan'ın kafa vuruşunda, Murat topu parmaklarının ucuyla üstten kornere çeldi.

DAKİKA 74: Saffet'in ara pasında, sağdan ceza alanına doğru hareketlenen Serkan'ın ortaya çıkardığı topu, Tetteh yerden filelerle kucaklaştırdı: 4-1. Bu gole itiraz eden Beşiktaşlı Ali Eren sarı kart gördü.

Ümit'in soldan ortasında, altıpas içindeki Saffet'in rakibinin müdahalesine karşın yaptığı vuruşta, top üstten auta gitti.

DAKİKA 87: Serkan'ın ceza alanı içine ortaladığı top, savunmadan sekerek Ümit'in önüne düştü. Bu futbolcu daşık bir vuruşla topu filelere gönderdi: 5-1. Ve maç bu skorla sona erdi.

RİZESPOR

21 Murat (***)

6 Recep (***)

14 Oumar (**)

5 Kürşat (***)

17 Kazım (**)

8 Devran (**)

15 Alicu (**)

11 (Dk.84 Cengiz *)

53 Ümit (****)

88 Serkan (****)

35 Tetteh (****)

20 (Dk.78 Mutlu *)

22 Saffet (****)

58 (Dk.83 Yusuf *)

BEŞİKTAŞ

22 Fevzi (*)

4 Ali Eren (*)

14 Ümit (*)

6 (Dk.42 Rahim *)

13 Bayram (*)

8 Nihat (*)

2 Karhan (*)

24 İlhan (*)

28 Yasin (*)

18 (Dk.46 Ayhan *)

19 İbrahim (*)

7 Ahmet (*)

9 Fazlı (*)

20 (Dk.69 Murat *)

HAKEM:

Mustafa Çulcu (***)

Bülent Bozdoğan (***)

Refik Aka (***)

GOL:

DK.8 Saffet

DK.23 Saffet

DK.60 Saffet

DK.62 Ahmet

DK.73 Tetteh

Dk.86 Ümit

KART:

DK.4 Ümit

DK.25 Nihat

DK.54 Ayhan

DK.74 Ali Eren

DK.80 Kürşat

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!