Pereira'dan derbi ve Van Persie mesajları

Güncelleme Tarihi:

Pereiradan derbi ve Van Persie mesajları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2015 16:36

Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira, Ajax maçı öncesinde bir basın toplantısı düzenledi. Portekizli hoca, hem Ajax hem de hafta sonu oynayacakları Galatasaray maçında tek hedeflerinin kazanmak olduğunu söylerken Robin van Persie ile aralarında kötü bir ilişki olmadığını da vurguladı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Hollanda temsilcisi Ajax ile oynayacakları maçtan önce Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde basın toplantısı düzenledi.

Ligde ve Avrupa'da başarılı olmak istediklerini aktaran Pereira, Ajax ve Galatasaray maçlarının kendilerinde baskı oluşturup oluşturmadığı yönündeki soruya şu cevabı verdi: "Büyük kulüplerde her zaman kazanmaya oynanır. Baskı bana enerji verir. Bu benim için pozitif bir şey. Büyük takımlarda büyük baskılar normaldir. Biz sıradan bir takım değiliz. Yarın taraftarımızı mutlu edecek bir imaj vereceğiz. Beni de mutlu edecek bir futbol oynayacağımıza inanıyorum. Galibiyet için her şeyi yapacağız. Yeni bir takım olduğumuz için iletişim sorunumuz oldu. Hedefim asla değişmedi. Her maç aynı formu ortaya koyan güçlü bir takım olacağımıza eminim. Henüz olamadık ama gelecekte olacağız. Hayatımda hiçbir zaman böyle taraftar görmedim. Muhteşem taraftarımıza yakışır güçlü bir takım olacağız. Lig şampiyonluğunun en büyük adayı ve Avrupa'da şampiyonluklara oynayan bir takım olacağız."

"İki takım da kazanmak isteyecek"
Pereira, yarın futbol kültürüne sahip bir takımla oynayacaklarını ve her iki ekibin de kazanmak isteyeceğini vurguladı. Portekizli teknik adam, Ajax'ın iyi bir takım olduğuna dikkati çekerek, "Geleneği olan, futbol okulu kültürüne sahip bir takımla oynayacağız. Dünya futboluna uzun yıllardır kültürünü kabul ettirmiş bir takım. Topa sahip olmayı, ofansif oynamayı seven bir ekip. İki takım da kazanmak isteyecektir. Topa sahip olmak isteyen, topu kaybettiğinde de agresif olan iki takımın mücadelesi olacak. İnanıyorum ki kaliteli açık bir maç oynayacağız" ifadelerini kullandı.

"Daha farklı bir Fenerbahçe olacak"
Portekizli teknik adam, Spor Toto Süper Lig'de son oynadıkları Kayserispor maçından daha iyi bir Fenerbahçe'nin sahada olacağını anlatarak, şöyle konuştu: "Avrupa ve Türkiye Ligi iki farklı kulvar. İki lige ayrı ayrı bakıyoruz. Burada oynadığımız son Avrupa maçını kaybetmiştik. Biz Avrupa Ligi'nde ileri gidip iyi işler yapmak istiyoruz. Ligden tamamen farklı bir kulvar. Galip gelerek elimizi kuvvetlendirmek istiyoruz. Yarın farklı bir Fenerbahçe izleyeceğiz. Gol için pozisyonlar üreten, savunmada agresif bir görüntü ortaya koyan bir Fenerbahçe olacak."

"Van Persie ile aramda kötü bir ilişki yok"
Tecrübeli teknik adam Hollandalı futbolcusu Robin van Persie ile arasında kötü bir ilişki olmadığını söyledi. Oyuncularla teknik adamların görüşünün her zaman aynı olmadığını anlatan Pereira, sözlerini şöyle sürdürdü: "Van Persie ile aramda hiçbir zaman kötü bir ilişki olmadı. Hocanın görevi en iyi şekilde elindeki 25 oyuncuyu hem fiziksel hem taktiksel anlamda idare edebilmektir. Van Persie aramıza geldiğinde fiziksel olarak yeterli değildi. Haftalarca çalışarak durumunu iyi hale getirdi. Hiçbir sorunum yok. Ben 25 futbolcunun hocasıyım. Van Persie şu an iyi durumda ve takıma katkı yapıyor. Oynayacak duruma geldi."

Barcelona'nın Van Persie'yle ilgilendiği yönündeki iddiaları da değerlendiren Pereira, "Barcelona haberleriyle ilgili hiçbir bilgim yok. Tek bildiğim şey basında duyduklarım. Bana ne yönetim ne Van Persie bu haberlerle ilgili bir şey söyledi. Resmi bir şey duymadım. Bunları fazla uzatarak spekülasyonları beslemek istemem" değerlendirmesinde bulundu.

"Sow'un gitmesi planları değiştirdi"
Pereira, Türkiye'ye geldiğinde takımı hep çift forvet oynatma düşüncesinde olmasına rağmen Moussa Sow'un transferin son günü El-Ehli takımına gitmesinin planlarını değiştirdiğini dile getirdi.

Elinde iki forvet olduğu için bu oyuncuların fizik durumunu iyi ayarlaması gerektiğini anlatan Pereira, şöyle devam etti: "Türkiye'ye ilk geldiğimde iki forvetle oynamak istiyordum. Transfer döneminin son anlarında Sow takımdan ayrıldı. Arap kulübü fazla para verdi. Sow'u tutmak istiyorduk ama olmadı. İki forvetle oynama isteğim varken planım bozuldu. Elimdeki iki forvetin fiziksel kondisyon dengesini sağlamam lazım. İkisi de 90 dakika oynarsa sakatlık durumu olabilir ve işler zorlaşır. Sow'un gidişi planları değiştirdi ve bu şekilde idare ediyoruz. Bazen bir bazen iki forvetle oynuyoruz."

Pereira, sakat oyuncular Volkan Şen, Raul Meireles, Bruno Alves ile Luis Nani'nin son durumlarıyla ilgili antrenmandan sonra bilgi alacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!