Pereira, Kartal ve Yanal'ı geçti

Güncelleme Tarihi:

Pereira, Kartal ve Yanalı geçti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2015 13:39

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Spor Toto Süper Lig'in ilk 4 haftasında gösterdiği performansla sarı-lacivertlileri geçtiğimiz iki sezonda çalıştıran İsmail Kartal ile Ersun Yanal'ı geride bıraktı.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertlilerde İsmail Kartal'dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna sezon başında oturan Pereira, ilk 4 haftada başarılı bir grafik ortaya koydu.

Pereira'nın takımı, 4 haftada 3 galibiyet ve 1 beraberlik elde ederek 10 puan toplarken, Portekizli teknik adam da sarı-lacivertlilerin kendisinden önceki son iki teknik direktörünü de geçmeyi başardı.

"Sarı Kanarya" Ersun Yanal'la şampiyon olduğu 2013-2014 sezonunda ilk 4 haftada 9 puan toplarken İsmail Kartal'ın Fenerbahçe'si geçen sezon 4 maçta 7 puan alabildi. Bu sürede Kartal ve Yanal ligde mağlubiyet yaşarken, Pereira'nın takımı henüz ligde yenilgi yüzü görmedi. Fenerbahçe Portekizli hoca ile Eskişehirspor, Antalyaspor ve Kasımpaşa'yı yenip, Çaykur Rizespor'la berabere kaldı.

Pereira, Kartal ve Yanalı geçti


Fenerbahçe ilk yarının son dakikalarında coşuyor

Sarı-lacivertli takım Süper Lig'in ilk 4 haftasında attığı 6 golün 4'ünü ilk yarının son 3 dakikasında kaydetti. Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı ilk yarının sonlarında bulduğu golle yenince ilginç bir istatistik ortaya çıktı. Sarı-lacivertliler, bu 4 gol sayesinde 3 galibiyet almayı başardı. Ligin ilk haftasında sarı-lacivertliler Eskişehirspor'u ilk yarının uzatmalarında mağlup etti. Devrenin sonunda 45+1. dakikada Sow ve 45+4. dakikada Fernandao'nun golleriyle 2-0 mağlup etti.

Süper Lig'in 3. haftasında Antalyaspor karşısında Nani'nin 43. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçen Fenerbahçe aynı futbolcunun 90+7. dakikada rakip fileleri havalandırmasıyla 3 puana ulaştı. Fenerbahçe, dün de Kasımpaşa karşısında ilk yarının sonlarında bulduğu golle galibiyete uzandı. Josef de Souza'nın 42. dakikadaki golü Fenerbahçe'nin maçtaki tek golü oldu.

Goller yeni transferlerden

Yaz transfer döneminin en hareketli takımlarından Fenerbahçe, yaptığı transferlerin meyvesini toplamaya başladı. Kadrosunu kattığı 11 futbolcuyla sezona başlayan Fenerbahçe'nin ligde attığı 10 golün 8'ini yeni transferleri kaydetti. Avrupa'da ve ligde 4'er maça çıkan sarı-lacivertliler rakip fileleri 10 kez havalandırdı. Bu gollerin 8'ini yeni transferler Fernandao (3), Nani (2), Van Persie (2) ve De Souza kaydetti. Diğer gollerden birini takımdan ayrılan Sow atarken, diğer golü Atromitos'un kalecisi Gorbunov kendi kalesine gönderdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!