Perec'e nazar boncuğu

Güncelleme Tarihi:

Perece nazar boncuğu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 1997 00:00

Haberin Devamı

Fransız olimpiyat şampiyonu ünlü bayan atlet, formsuz olduğunu belirterek tedirgin geldiği Atina'da Hürriyet'in kendisine verdiği nazar boncuğu ile moral buldu ve ‘‘Bu bana şans getirecek'' dedi.

Dünya Şampiyonası'na önce katılmayacağını açıklayan ve ardından fikir değiştirerek son anda sadece 200 metrede yarışmaya karar veren Fransız bayan atlet Marie Jose Perec, Atina'ya tereddütlü geldi. 200 ve 400 metrenin olimpiyat şampiyonu ‘‘Formda değilim. Bu yüzden sadece 200 metreyi hedefliyorum. Eğer şansım yardım ederse başarırım'' diyordu.

Ancak o da şansa ve uğura inananlardan. Hürriyet'in verdiği nazar boncuğunu ellerine alınca önce şaşırdı, daha sonra ise şans ibresinin kendisinden yana döneceğini belirterek, ‘‘Jamaika asıllıyım, nazar boncuğunu biliyorum. Doğduğum yerde de şansa inanırlar. Türkiye'ye sizler aracılığıyla teşekkür ediyorum. Türkler'in nazar boncuğu bana Atina'da şans getirecek'' dedi.

Boldon'un gözü tahtta

Dünya Atletizm Şampiyonası'nda herkesin gözü bugün koşulacak 100 metre seçmeleriyle yarın yapılacak finalde. Kanadalı rekortmen Donovan Bailey ile Trinidadlı Ato Boldon, Namibyalı Frank Fredericks, ABD'li Maurice Greene, Mark Marsh arasındaki rekabet merakla bekleniyor. Boldon ‘‘Finalde koşacak 8 atlette dünya rekorunu 9.84'ün altına çekebilir, ama hepsi benim arkamda sıralanır'' dedi.

Gürcan piste çıkıyor

6. Dünya Atletizm Şampiyonası'nın ilk gününde 6 sporcu ile Atina'da bulunan Milli Takımımız'dan bir sporcu piste çıkıyor. Aksel Gürcan bayanlar 100 metre seçmelerinde yarışacak. Saat 09.30'da başlayacak seçmelerde Gürcan ilk turu geçmeyi hedefliyor.

Start verildi

Atina'daki Dünya Atletizm Şampiyonası dün yapılan açılış töreniyle başladı. 2004 Olimpiyat Oyunları'nın evsahipliğine de aday olan Atina'nın, şansını arttırabilmek için oldukça görkemli geçen açılışa Yunanlılar büyük özen gösterdi. Şampiyonada yarışmalar bugün başlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!