"Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı"

Güncelleme Tarihi:

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2015 14:06

- Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesindeki dernek temsilcilerine "Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı" anlatıldı

Haberin Devamı

BURSA (AA) - Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesindeki dernek temsilcilerine "Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı" anlatıldı.

Bursa Ticaret Borsasında (BTB) yapılan toplantıya, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Muhsin Yıldırım ile BTB Meclis Başkanı Mehmet Aydın ve çarşı derneklerinin temsilcileri katıldı.

Toplantıda, dernek başkanlarına yeni düzenlemeler hakkında bilgiler aktaran Öztürk, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen "Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun Tasarısı" ile ilgili bir sunum yaptı.

Yeni kanunla alışveriş merkezlerinde acil tıbbi müdahale ünitesi, ibadet yeri, bebek bakım odası, çocuk oyun alanı gibi ortak kullanım alanlarının oluşturulmasının zorunlu hale geldiğini ifade eden Öztürk, "Perakende işletmelerin bir kısmının ya da tamamının çalışma saatleri, meslek kuruluşlarının müşterek teklifi üzerine yetkili idarenin görüşü alınarak valiler tarafından belirlenebilecek" dedi.

Haberin Devamı

Öztürk, alışveriş merkezlerinde unutulmaya yüz tutmuş meslekler için de belirli alanlarda yer ayrılacağını vurgulayarak, "Alışveriş merkezlerinde sadece ünlü markalar değil mahalli markalar da yer alacak. Kültürel ve benzeri ihtiyaçların da karşılanacağı alışveriş merkezleri artık bir alışveriş merkezi değil sosyal bir alan olacak" diye konuştu.

Toplantıda, BTB Meclis Başkanı Aydın, Öztürk'e tablo hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!