Penil protezler (Mutluluk Çubuğu)

Sertleşme sorunu yaşayan hastaların gerekli tanısal değerlendirilmesi yapıldıktan sonra tedavi aşamasına geçilir.

Günümüzde sertleşme sorununun birinci basamak tedavisi ağızdan alınan ilaçlar, ikinci seçenek penise yapılan enjeksiyonlar ve üçüncüsü Vakum cihazları ve ve son tedavi de Penis protezleridir.

Penis protezleri penisin içinde bulunan ve sertleşmeyi sağlayan asıl dokuların bulunduğu kavernöz yapıların içine ameliyatla yerleştirilen, silikon alaşımlı implantlardır.

Üç tip penil protez vardır:

1) Bükülebilir protezler

2) İki parçalı ve şişirilebilir protezler

3) Üç parçalı ve şişirilebilir protezler. Bu protezlerin işlev olarak birbirlerinden pek üstünlüğü yoktur ancak günlük hayattaki konfor açısından, şişirilebilir protezler daha rahattır.

Ayrıca ileride gerekebilecek olası bir prostat ameliyatı veya idrar yollarına yapılacak endoskopik girişimlerde kolaylık sağlar. Bu özellikleri, şişirilebilir protezlerin maliyet açısından bükülebilir protezlerden 3-5 kat daha pahalı olmasının nedenidir.

Penil protezler, diğer tedavilerden yeterli yanıt alınamayan veya hastanın beklentilerinin karşılanamadığı durumlarda ve büyük oranda da organik kökenli sertleşme sorunu tanısı konan hastalarda uygulanır. Özellikle Diabet(Şeker) hastalığının damar ve sinir uçlarında yaptığı geriye dönüşümsüz olumsuzluklar nedeniyle veya uzun süreli hipertansiyonun damarlarda bozulmalara yol açması, ilaç veya enjeksiyon tedavilerinin de yetersiz olmasına neden olabilir. Bazı nörolojik hastalıkların veya radikal ameliyatlar sonucunda sinir yaralanmaları ve tahribatı nedeniyle penise yeterli uyaranlar gidemeyebilir.

Organik kökenli sertleşme sorunuyla sonuçlanan bu ve benzeri hastalığı olanlarda, radikal tedavi seçeneği penil protezlerdir. Bu tedavi ile hastalar gençlik dönemindekine benzer kalitede sertleşmelere sahip olacaklar ve cinsel ilişkilerini kolaylıkla sağlayacaklardır. Kalıcı olması nedeniyle istenen her zaman, cinsel ilişkiyi, sertleşme olup olmayacağı kaygısından uzak, başarıyla gerçekleştirebileceklerdir.

Penil protez takıldıktan sonraki cinsel hayatlarında hiçbir şekilde sertleşme sorunu yaşamayacaklar ve yaşlılık döneminde de performansları aynı şekilde sürecektir.

Buradaki önemli nokta, penil protez takıldıktan sonra bu durumun geriye dönemeyeceğidir. Yani hasta ‘’Ben vazgeçtim eski halime geri dönmek istiyorum, protezi çıkarın’’ derse, eski haline dahi dönemeyecektir. Yani protez çıkarıldıktan sonra eskiden olan yarı sertlikler dahi olmayacaktır. Bir kez karar verilecek ve ömür boyu protezle mutlu bir cinsel hayat sürdürülecektir.

Sağlıkla...

Protez taktıran erkek için geri dönüş yok

PENİS PROTEZİ İLE DE ZEVK ALMAK MÜMKÜN

Soru: 12 yıllık şeker hastasıyım. Dört yıldır hiç cinsel ilşki kuramıyorum. Kursam bile yarım yamalak oluyor, ne ben, ne de eşim bir şey anlamıyoruz. Yüksek doz ilaç (Viagra)da kullandım, biraz yararı olmuştu ama şimdi tesir etmez oldu. Gittiğim doktor penis protezi takılacak dedi. Protez takılırsa zevk alacak mıyım, boşalma olacak mı? Başka bir tedavi şansı var mı?

Belirttiğiniz durum bence de penil protez takılması gerekliliğini düşündürüyor. Kesin kararı doktorunuz ve eşinizle birlikte vermelisiniz.

Penis protezi takılınca cinsel ilişkiden alınan zevkle ilgili hiçbir değişiklik olmaz. Eğer şu anda boşalma ilgili sorununuz yoksa, protez bu duruma da olumsuz etki yapmaz. Tek olmayacak olan, önceleri kendiliğinden olan sertleşme hissidir. Siz protezi aktive ederek sertleşme sağlanacaktır.

CİNSEL İSTEKSİZLİĞİNİZE AMELİYAT ÖNERMİYORUM

Soru: Sayın Hocam yaklaşık üç yıldır cinsel isteğim hiç kalmadı. Bazı psikolojik rahatsızlıklar yaşadım ve halen de ilaçlarla tedavi oluyorum. Bir dergide okuduğum mutluluk çubuğu takılırsa düzelebileceğimi umuyorum. Sizce de bu doğru mu? Penis proteziyle bu sorunum giderilir mi?

Hayır doğru değil. Anlattığınız durumun uzun süre aldığınız depresyon ilaçlarından olduğunu düşünüyorum. Bu tip ilaçlar özellikle prolaktin hormonunuzda artışa neden olabilir ve bu da cinsel isteksizliğinize yol açar.

Penis protezleri sizin durumunuzda cinsel isteğinizi size geri kazandırmaz. Bu nedenle de bu ameliyatı bu aşamada önermiyorum. Psikiyatristinizin kontrolünde tedaviye devam edin, bir süre sonra ilaçlarınızın azaltılması veya değiştirilmesine doktorunuz karar verirse düzelebilirsiniz.

OĞLUNUZUN PENİSİ ERGENLİKTE GELİŞİR

Soru: 12 yaşındaki oğlum yaşıtlarına göre iri yapılı. Boyu 1.67, kilosu 52. Vücudunda kıllanmalar başladı. Özellikle testis çevresinde kıllanma yoğun. Bizi tedirgin eden konu ise penisinin normalde çok küçük olması. İri bir fındık boyutlarında... Özellikle oturduğu zamanlar iyice küçülüyor. Büyüdüğü zamanlarda ise çevresi geniş ama boyu yaklaşık 4 cm. kadar oluyor. Doktora bu sorunla gitmenin onu olumsuz etkileyeceği endişesi taşıyorum. İleride sağlıklı bir yaşam sürebilmesi için yapabileceğimiz bir şey var mı? Size ve Hürriyet Gazetesine bu çalışmanızdan dolayı teşekkür ediyorum.

Penis boyutları ergenlik çağında büyür. Oğlunuz henüz 12 yaşında ve sanırım ergenlik gelişimine başlamış bile olsa henüz bu süreçtedir. Bir süre sonra normal boyutlarına geleceğini düşünüyorum. Ancak bu durumun değerlendirmesinin, bizzat doktoru tarafından yapılması, gerekirse bir endokrinoloji uzmanının da görüşünün alınmasını öneririm.

KRONİK PROSTATİT İÇİN ANTİBİOTİK TEDAVİSİ

Soru: Sayın doktorum, 38 yaşındayım. Bende yıllardır prostat iltihabı var, gittiğim doktorlar bir sürü antibiotikler verdiler ama tam olarak iyileşemedim. İki yıldır da cinsel isteksizlik ve yetersiz sertleşme yaşıyorum. Tedavisi mümkün mü? Prostat iltihabı isteksizlik yapar mı?

Siz tipik Kronik(Müzmin)Prostatit tanımlıyorsunuz. Müzminleşen prostat iltihaplarının tedavisi gerçekten çok zordur. Ürologların tedavide en çok zorlandığı hastalıktır.

Tam tedavi edilemediği hastalarda yılda birkaç kez nüksler olur ve her seferinde yeniden antibiotik tedavisi kullanmayı gerektirebilir. Evet, kronik prostatit cinsel isteksizlik de yapabilir.
Yazarın Tüm Yazıları