Pencere aktarmalı yangın merdiveni

Güncelleme Tarihi:

Pencere aktarmalı yangın merdiveni
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2014 01:13

Rüzgarlı’daki Ulus Devlet Hastanesi’nin yangın merdivenleri görenleri şaşkına çeviriyor. Ankara Hürriyet’in fotoğrafladığı yangın merdivenlerine çıkış hastanenin bazı bölümlerinde pencerelerden sağlanırken, bazı merdivenler ise ATM’de ya da havalandırma kanallarında bitiyor.

Haberin Devamı

Yaklaşık beş ay önce yoğun bakım ünitesinde çıkan ve bir hastanın hayatını kaybettiği yangınla gündeme gelen Ulus Devlet Hastanesi’ndeki acil çıkış merdivenleri vatandaşların şikayetine neden oldu. Ankara Hürriyet, vatandaşların tepkisi üzerine Ulus Devlet Hastanesi’ndeki yangın merdivenlerini fotoğrafladı.
Hastane kampüsü içerisinde farklı binalarda yer alan yoğun bakım üniteleri, ameliyathaneler, poliklinikler, eğitim ve toplantı salonlarının acil durumlarda kullanması için yapılan yangın merdivenleri, çatı, pencere, ATM, otopark ya da havalandırma kanallarının olduğu yerlere çıkıyor. Ankara Hürriyet muhabirinin görüntülediği 4 farklı yangın merdiveninden iniş yapılan noktalar görenleri hayrete düşürüyor.

BİRİ ATM’YE BİRİ KLİMAYA ÇIKIYOR

Toplantı ve eğitim salonlarının olduğu binanın yangın merdiveni çatıda son bulurken, acil durumda nereye gidileceği kestirilemiyor. Polikliniklerin bulunduğu binadaki bir başka yangın merdiveni yine çatıda son bulurken bitiminde de bir banka ATM’si yer alıyor. Bir başka yangın merdivenine ise hastane binasındaki pencereler önüne konulan basamaklarla ulaşılabilirken, merdivenin son noktası çatıda bitiyor. Çatıdan kaçış noktası olarak yapılan, derme çatma bir merdivenden de duvardan atlanarak otoparka çıkış yapılıyor. Yoğun bakım üniteleri ve ameliyathanelerin yer aldığı binanın yangın merdiveninin çıkış noktasında havalandırma kanalları ve klimalar yer alıyor.

Haberin Devamı

HASTALARIN ÇIKMASI MÜMKÜN DEĞİL

Ankara Hürriyet’e konuşan ve ismini vermek istemeyen bir vatandaş, yangın merdivenlerinin durumuna tepki göstererek, şunları söyledi:
“Olası bir yangın durumunda bazı noktalardan merdivene çıkabilmek için pencereye tırmanmak gerekiyor. Bunu başarsanız dahi merdivenlerin indiği noktaların hiç biri sizi binadan uzaklaştıracak bir alana çıkmıyor. Merdivenden çatıya indiğinizde nereye gideceğiniz belli değil. Bazı çıkış yerleri pencerelerin önüne küçük bir merdiven konularak verilmiş. Acil bir durumda, panik halinde hastaların oradan çıkması mümkün değil. Günde binlerce hastanın geldiği bir devlet hastanesine bu görüntüler yakışmıyor.”

Haberin Devamı

YOĞUN BAKIMDA YANGIN ÇIKMIŞTI

Geçtiğimiz mayıs ayında Ulus Devlet Hastanesi Acil Servisi’nin üçüncü katında bulunan yoğun bakım ünitesinde tedavi gören 87 yaşındaki Emine Arı’nın bağlı olduğu solunum cihazı aniden alev almıştı. Yangın, Arı’nın yattığı yatağa sıçrarken görevli personel yatağı söndürmüş ancak hasta tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!