MHK seminerinde penaltı kavgası

Güncelleme Tarihi:

MHK seminerinde penaltı kavgası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2017 23:35

MHK'nin İstanbul'da düzenlediği hakem seminerinde ortalık karıştı! MHK üyesi Murat Ilgaz, Eskişehirspor-Mersin İdmanyurdu maçında verdiği penaltı kararında haklı olduğunda ısrar eden hakem Süleyman Abay’a, “Ukalalık yapma” diye çıkıştı. Bu sözlerden çok etkilenen Abay, telefonla MHK Başkanı Yusuf Namoğlu’nu arayıp, “Moralim bozuldu” dedi ve semineri terk etti.

Haberin Devamı

TFF Merkez Hakem Kurulu’nun (MHK), 4-6 Ocak tarihleri arasında İstanbul’da düzenlediği A Klasman ve Yardımcı Hakem Semineri’nde ‘şok’ bir olay yaşandı...

Türkiye’nin en deneyimli hakemlerinden Süleyman Abay’ın semineri terk etmesiyle sonuçlanan olay şöyle gelişti..

MHK üyesi Metin Tokat, sezonun ilk yarısında bazı maçlarda yaşanan tartışmalı pozisyonlarla ilgili analiz yaparken, sözü 2 Aralık 2016’da oynanan Eskişehir-Mersin İY (6-0) maçının 32. dakikasında verilen penaltıya getirdi. Salondaki ekrandan pozisyonun görüntüsünü seyrettiren Tokat, “Bu penaltı yanlış. Bize göre penaltı değil” dedi ve gerekçelerini kısa biçimde anlattı.

MHK seminerinde penaltı kavgası
Hakem Süleyman Abay, seminerde kendisine, "Niye ukalalık yapıyorsun" diye çıkışan Murat Ilgaz'a (küçük resim) sinirlenip seminerden ayrıldı.

Haberin Devamı

 ABAY: “YİNE PENALTI VERİRİM”
Metin Tokat tam başka bir pozisyona geçerken o maçın hakemi Süleyman Abay söz alıp, “Bana göre penaltı. Böyle bir pozisyon bir daha olsun yine penaltı veririm” dedi. Abay’ın çıkışı salondakilerde şaşkınlık yaratırken, Metin Tokat, “Biz böyle düşünüyoruz. MHK’nin görüşü budur” diyerek kestirip attı. Ancak Abay geri adım atmadı ve FIFA ile UEFA’nın bu tip pozisyonlardaki görüşlerini detaylı biçimde anlattı.

ILGAZ: “UKALALIK YAPIYORSUN”
Süleyman Abay’ın bu sözlerinin ardından, salonda bulunan bir başka MHK üyesi Murat Ilgaz, Abay’a, “Niye ukalalık yapıyorsun, bu pozisyonun penaltı olup olmadığına biz karar veririz. MHK ‘penaltı değil’ diyorsa değildir” diye çıkıştı. Abay da, “Ukalalık yapmıyorum, FIFA ve UEFA’nın bu pozisyonlardaki görüşünü anlatıyorum” dedi. Tokat hemen devreye girip, “Ders bitmiştir” dedi ve toplantı tamamlandı.

MHK seminerinde penaltı kavgası

SÜLEYMAN ABAY TELEFONLA NAMOĞLU’NU ARADI
Toplantının bu şekilde bitirilmesi hakemler arasında şok etkisi yaratırken, Murat Ilgaz’ın sözlerinden çok etkilenen Süleyman Abay, seminerde bulunmayan MHK Başkanı Yusuf Namoğlu’nu telefonla aradı.

Haberin Devamı

Namoğlu’na toplantıda yaşanan olayları anlatan Abay, “Hocam moralim çok bozuk. Seminerin bundan sonraki bölümüne katılamayacağım. İzin verirseniz gitmek istiyorum” dedi. Yusuf Namoğlu da izni verdi ve Süleyman Abay seminerin yapıldığı TFF Riva Hasan Doğan Tesisleri’nden ayrıldı. 

MURAT ILGAZ, BURAK TAŞKINSOY İLE DE TARTIŞMIŞ
Seminerde Süleyman Abay’a, “Niye ukalalık yapıyorsun. MHK ‘penaltı değil’ diyorsa değildir” diye çıkışan MHK üyesi Murat Ilgaz’ın, bir önceki seminerde de B Klasman hakemi Burak Taşkınsoy ile tartıştığı öğrenildi.

GÖZLEMCİ MÜNİROĞLU’NUN TOPLANTIDA NE İŞİ VAR?
Prosedür gereği hakem seminerlerindeki pozisyon analizi toplantılarına, maçlarda onlara puan veren gözlemcilerin katılması yasak. Ancak, Süleyman Abay’ın semineri terk etmesiyle sonuçlanan toplantıda, Eskişehirspor-Mersin İdmanyurdu maçının gözlemcisi Sürhat Müniroğlu’nun da yer aldığı belirtildi. Müniroğlu’nun, tartışmalara yol açan penaltı nedeniyle Abay’ı maçtan sonra tebrik ettiği, daha sonra bu pozisyon için ‘yanlış karar’ yorumu yaptığı kaydedildi.

BAKMADAN GEÇME!