Pembe Köşk’te Kurtuluş Savaşı

Güncelleme Tarihi:

Pembe Köşk’te Kurtuluş Savaşı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2017 14:58

İsmet İnönü'nün evi Pembe Köşk, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ziyarete açıldı. İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker, “Ziyaretçilerin, Kurtuluş Savaşı dönemini yaşatacak hazırlıklar yaptık” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Cumhuriyeti'nin 2'nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün evi ‘Pembe Köşk’, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ziyarete açıldı. Senede iki defa kapılarını açan Pembe Köşk'te, bu dönem "Kurtuluş Savaşı" konulu belge ve obje sergisi yer aldı. İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker, vakıf kurulduğundan beri evi hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hem de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda ziyaretçilere açtıklarını söyledi. Bu bayramda "Kurtuluş Savaşı" ile ilgili bir sergi yapmayı istediklerini dile getiren Toker, Kurtuluş Savaşı'nın birçok zorlukları ve güzel anıları olan uzun bir dönem olduğunu vurguladı.

YAKINDA YILIN HER GÜNÜ AÇIK OLACAK

Toker, "Kurtuluş Savaşını sizlerle daha iyi paylaşmak için böyle bir şey düşündük. O döneme ait gazete kupürleri, derneklerde yapılan çalışmalar, karikatürler ve elimizde olan malzemelerle o dönemi size yaşatmak istedik" dedi. Toker, devamlı olarak müzeyi açık tutmayı amaçladıklarını da belirterek, "Çalışmalarımız var. Ümit ediyorum ki yakın zamanda yılın her günü evi ziyaret edebileceksiniz." diye konuştu. Pembe Köşk, 27 Kasım'a kadar her gün 10.00-12.00 ila 13.00-17.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek.

BAKMADAN GEÇME!