Pekin 2022 Kış Olimpiyat Oyunları oylamasını kazandı

Güncelleme Tarihi:

Pekin 2022 Kış Olimpiyat Oyunları oylamasını kazandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2015 13:34

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), 2022 Kış Olimpiyat Oyunları’na Çin'in başkenti Pekin kazandı. Yeterli kar yağmayan, sürekli hava kirliliği ile boğuşan ve insan hakları ihlalleri sebebiyle eleştirilen Çin'e bir kez daha olimpiyat verilmesi büyük yankı yarattı.

Haberin Devamı

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da yapılan törende, 2022 Kış Olimpiyat Oyunları'nın Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkenti Pekin'de gerçekleşeceği açıklandı.

Pekin finalde yarıştığı Kazakistan'ın başkenti Alma-Ata'yı 40 oya karşılık 44 oyla geride bıraktı.

Pekin 2022 Kış Olimpiyat Oyunları oylamasını kazandı

Oylama sonucu açıklandığında salonda bulunan Çin heyeti...

PEKİN ÇOK ELEŞTİRİLMİŞTİ

Pekin oylama öncesinde kente yeterli kar yağmadığı, hava kirliliği ve insan hakları ihlalleri sebebiyle eleştirilmiş ve olimpiyat oyunlarının bu kente verilmemesi yönünde çeşitli gruplar kampanyalar yürütmüştü. Çin yönetimi ise bu eleştirilere kente geçen yıl 70 cm kar yağdığını hatırlatarak bu oranın 'yeterli seviyeye çıkartılacağı' ve hava kirliliği ile mücadele konusunda olimpiyatların önemli bir araç olacağı yönünde cevap vermişti.

Pekin 2022 Kış Olimpiyat Oyunları oylamasını kazandı

Pekin'deki hava kirliliği kış aylarında insan sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor...

İSTENMEYEN OLİMPİYAT OLDU
Öte yandan son dönemde olimpiyat oyunlarının ev sahibi ülkelere yüklediği ekonomik külfet tartışmaları 2022 Kış Oyunları için de yaşanmıştı. 2022 için aday adayı olan şehirlerden Münih, Stockholm, Krakow ve Graubünden'de yapılan referandumlarda halk olimpiyat oyunlarına 'hayır' oyu kullanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!