Pehlivanlar okul bahçesinde güreşti

Güncelleme Tarihi:

Pehlivanlar okul bahçesinde güreşti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 11:03

Pehlivanlar okul bahçesinde güreşti

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR Merkez Kemal Solmaz Ortaokulu'nda bu yıl 2'ncisi düzenlenen Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde okul bahçesinde yapıldı.
Burdur Merkez Kemal Solmaz Ortaokulu'nda Yağlı Pehlivan Güreşleri yapıldı. Okul bahçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen güreşlerde 50'den fazla pehlivan mücadele etti. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) eğitim gören dünya ve Avrupa Şampiyonu güreşçiler de kispet giyerek güreş tuttu.
Okul Müdürü Akın Teyfik Akay, ata sporu güreşi canlı hale getirebilmek için böyle bir organizasyon düzenlediklerini söyledi.
MAKÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Antrenörlük Eğitim Bölümü Başkanı ve Güreş Milli Takım Antrenörü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Şahin, "Biz de üniversite olarak bu organizasyonu, ata sporumuzu, gençliğe ve Türk milletine daha fazla tanıtmak ve yaymak adına geldik, destekliyoruz. Şu an arkadaşlarla beraber buradayız. Üniversitemiz güreş adına çok büyük işler başarmış bir üniversitedir. Sivas'ta düzenlenen Üniversitelerarası Türkiye Şampiyonasında, Türkiye şampiyonu olduk. Arkadaşlarımızla toplandık geldik, Kemal Solmaz yağlı pehlivan güreşlerine destek olmak için buradayız" dedi.
2012 yılında 97 kiloda dünya ikincisi ve Avrupa şampiyonu olan milli güreşçi Ali Bönceoğlu, gençlere örnek olmaya ve başarıyı öğretmeye geldiklerini anlattı. Gönceoğlu, 2020 Olimpiyatları'nda altın madalyayı alacağına inandığını da söyledi.
Yapılan güreşlerde minik-1 kategorisinde Ömer Şen birinci, Mehmet Evcim ikinci, Yasin Gencer üçüncü, minik-2 kategorisinde Muhammet Can Karakuş birinci, Nebi Gencer ikinci, İsmail Sezer üçüncü, ayak kategorisinde Caner Karakaya birinci, Gufran Turan ikinci, Tahsin Karakaya üçüncü, tozkoparan kategorisinde Semih Kılıç birinci, Emir Gümüşay ikinci, İsmail Sezer üçüncü, orta boyda Kemal Yıldırım birinci, Mustafa Yıldız ikinci, Gökhan Aydoğdu üçüncü, başaltında Abdullah Dilek birinci, Emre Demircan ikinci, Mert Karakoç üçüncü oldu.  Başpehlivanlıkta ise Ali Bönceoğlu birinci, Ahmet Şahin ikinci, İbrahim Şen ise üçüncü oldu.
Dereceye girenlere ödülleri Belediye Başkan Yardımcısı Ali Say, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, MAKÜ Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kılınç tarafından verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!