PAÜ, karaciğer nakli yapmaya başlıyor

Güncelleme Tarihi:

PAÜ, karaciğer nakli yapmaya başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2017 13:31

PAÜ, karaciğer nakli yapmaya başlıyor

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastaneleri'nde, böbrek nakillerinin ardından karaciğer nakilleri de yapılmaya başlanacak. Hastane Başhekimi ve Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, "11 yıldır böbrek nakli yapıyoruz. Karaciğer nakli için gerekli şartları oluşturduk, başvurumuzu yaptık ve ruhsatımızı aldık. Böbrek naklinde kendini kanıtlamış bir hastane olarak karaciğer naklini de yapacak olmanın heyecanını yaşıyoruz" dedi.

PAÜ Hastaneleri bünyesinde faaliyet gösteren Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi artık karaciğer nakli de yapacak. Hastane Başhekimi ve Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, gerekli başvuruları yaparak ruhsat aldıklarını söyledi.

Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Murat Özban ve Doç. Dr. Ali Kağan Gökakın ile birlikte açıklama yapan Türkçüer, "Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak yaklaşık 11 yıldır organ nakli merkezimizde böbrek nakli yapmaktaydık. Merkezimizde genel cerrahi servisinin de desteğini de arkamıza alarak karaciğer nakli de yapmaya başlayacağız. Nakil için gerekli şartları oluşturup, ilgili başvurularımızı gerçekleştirdik. İki aşamalı değerlendirmelerden sonra karaciğer nakil yapabilme ruhsatını da almaya hak kazandık. Ege Bölgesi ve Türkiye çapında böbrek naklinde kendini kanıtlamış bir üniversite hastanesi olarak, Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri'nde artık karaciğer naklini de yapacak olmanın memnuniyeti ve heyecanını taşımaktayız. Böbrek naklinde elde ettiğimiz başarıları, karaciğer nakli operasyonlarında da devam ettireceğimizi düşünüyorum" dedi.

Organ Nakli Merkezi Sorumlu Müdürü Doç Dr. Murat Özban ise, "11 yıldır yaptığımız böbrek nakli operasyonlarımızın verdiği tecrübe ile karaciğer naklinde de gerek altyapı olarak gerekse bilgi birikimi ile hızla başarıya ulaşacağımıza inanıyorum. Bölgemize, ilimize, üniversitemize ve faydalanacak hastalarımıza hayırlı olsun. Merkezimize karaciğer nakil ünitesinin kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Doç. Dr. Ali Kağan Gökakın ise, alınan eğitimler ve Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan denetimler sonucunda, karaciğer nakil ruhsatı almaya hak kazandıklarını belirterek, özellikle hepatit, siroz ve tümörlü hastalar için organ naklinin en büyük ümit ışığı olduğunu sözlerine ekledi. Gökakın, kurulacak  ünitede kadavradan nakilin yanı sıra canlı donörlerden yapılacak nakillere uygun bir ünite olacağını ve daha hızlı sonuç elde edilebileceğini sözlerine ekledi.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!