Patenciler sokaktan kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Patenciler sokaktan kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Fatih Belediyesi tarafından yaptırılan Marmara Tekerlekli Paten Sahası, dün Yedikule sahil şeridinde açıldı. Fatih Belediye Başkanı Sadettin Tantan, açılışta yaptığı konuşmada, tüm dünyada ilgi çeken tekerlekli pateni ülkemizde de çok sayıda gencin severek yaptığını, ancak fiziki şartların yetersiz olduğunu belirtti. Tantan, bu tesisle gençleri son derece tehlikeli olan sokaklardan kurtadıklarını söyledi. tantan, gençlerin, bu tesiste doktor ve antrenör kontrolünde yarışma imkanı bulacağını bildirdi.

Konuşmanın ardından Uluslararası Tekerlekli Paten Birliği üyelerince bir gösteri yapıldı. Dün açılan sahada bugün de uluslararası patencilerin katılacağı bir yarışma düzenlenecek. Fatih Belediyesi'nin 5 bin metrekarelik alanda yaptırdığı ve işletmesini kirayla bir şirkete verdiği paten sahasında, dünya standartlarında bir ‘‘Half Pipe’’ pisti ile çok sayıda antrenman platformu bulunuyor. Ayrıca uluslararası standartta bir tekerlekli paten hokeyi pisti de var. Yılda 20 bin kişinin spor yapabileceği pistten yararlanmak için üye olmak gerekiyor. Üyelik ücreti, önümüzdeki günlerde belirlenecek.

uluslararası standartlara uygun. Türkiye'nin en iyi paten sahası olarak nitelenen alanda bir ‘‘Half Pipe’’ pisti ile çok sayıda antrenman platformu bulunuyor. Ayrıca uluslararası standartta bir tekerlekli paten hokeyi pisti de var.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!