Patara Plajı'nda yaz bitmedi

Güncelleme Tarihi:

Patara Plajında yaz bitmedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2016 09:39

Patara Plajı'nda yaz bitmedi

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - KAŞ İlçesi yakınlarındaki dünyaca ünlü Patara Plajı'nda sıcak havayı fırsat bilenler denize girdi, plajda sonbahar güneşinin keyfini çıkardı.

Patara Antik Kenti'nin hemen yanındaki ünlü plaj, ekim ayında da yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Caretta caratta yuvalama alanı olduğu için yaz dönemi saat 20.00'den sonra girişin yasak olduğu plajda, yasak sona erdi. 15 Eylül'de yasağın kalkmasıyla birlikte gün boyu plajda vakit geçiren tatilciler, geç saatlere kadar burada kalıyor.

18 kilometrelik altın renkli kuma sahip plajın, 4 kilometrelik bölümü her gün dolup taşıyor. Özellikle yabancı turistler, saat 10.00'dan sonra antik plaja akın ediyor. 30 dereceyi bulan sıcaklıkta, kimi tatilciler yüzerken kimileri de güneşleniyor. Özellikle Alman ve İngiliz turistler dalgalara rağmen denizden çıkmıyor. Tatilciler plajda eşsiz gün batımını da izliyor.

Tatilcilerden Elisabeth Straehuber, "Burası dünyanın en güzel plajı. Burada yüzmek, denize girmek bir ayrıcalık" dedi.

Amy Mclachan ise "Altın gibi kumu var. Denizin suyu temiz. Uçsuz bucaksız bir kumsal. Bu mevsimde burada denize girmek, güneşin tadını çıkarmak bir şans. Akşama kadar denize girebiliyorsunuz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!