Pastalar tuval oldu

Güncelleme Tarihi:

Pastalar tuval oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2013 01:44

Özel günlerde mutluluğun simgesi olan pastalar artık heykeltraşlar tarafından şekillendiriliyor. Böylece pastalar tuval, ustalıklar ise sanat haline geldi.

Haberin Devamı

Doğum günü pastaları artık sadece üflenecek mumların yerleştirilmesi için değil hayallerin aktarıldığı “tuval”ler olarak kullanılıyor.
Doğum günü ve düğün gibi özel günler için tasarım pastalar üreten işletme sahibi Serdar Eker, lezzet ve görselliğin özel günler için tasarlanan pastalarda bir araya getirildiğini söyledi. Hayallerini özel gün pastasına yansıtmak isteyenler için tasarımları heykeltraşların yaptığını anlatan Eker, “Lezzet pasta ustalarının, görsellik ise heykeltraşların işi. Heykeltraşlar tasarımını yaptıkları pastayı, adeta sanat eseri haline getiriyor. Herkesin farklı bir hikayesi var. Biz hayalleri gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

SANAT HALİNİ ALDI

Bir parktaki elma ağacının altında tanışan çift için özel bir pasta tasarlayan 16 yıllık usta Münir Altun ise deneyimlerini şu sözlerle aktardı:
“Eşimle parkta tanıştığım için böyle bir pasta hazırlamak benim de hayalimdi. Evlenmek üzere olduğu kişiyle elma ağacının altında tanışan müşterim nasıl bir pasta istediğine karar verememişti. Kendisine park şeklinde bir pasta hazırlamayı önerdim ve kabul etti. Ortaya son derece farklı bir düğün pastası çıktı.”
Bu hayalleri gerçekleştirirken heykeltraşlarla çalıştıklarını belirten Altun, “Onlara pastanın üzerinde bulunması gerekenleri tarif ediyorum, onlar da yapıyor. Tasarımda detaylara dikkat ediyoruz, her türlü detayı veriyoruz. Amaç artık sadece pasta yemek değil bu bir sanat halini aldı” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!