Parti havasında resepsiyon

Ankara’nın en önemli kültür ve sanat merkezlerinden olan Cer Modern, artık diplomatik davetlerin ve etkinliklerin de merkezi olmaya başladı.

Haberin Devamı

Kısa bir süre önce Hollanda milli gününe ev sahipliği yapan mekanda, son olarak Avrupa Günü resepsiyonu düzenlendi. AB Delegasyon Başkanı Jean Maurice Rupert’in ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona başta AB Bakanı Egemen Bağış’ın yanısıra çok sayıda büyükelçi ve davetli katıldı. Gecede Bakan Bağış’la birlikte AB Delegasyon Başkanı Rupert, konuşma yaptı. Bakan Bağış, özellikle “Ekonomik krizinden dolayı endişe etmeyin. Biz sizi kurtarmaya geliyoruz” sözleriyle büyük alkış aldı. Resepsiyonu diğer diplomatik davetlerden ayıran en önemli özellik ise parti havasında olmasıydı. Burada Erhan Yalçın ve orkestrasından özellikle söz etmek gerekiyor. Erhan Yalçın’ın eşi Elif Yalçın’ın solist olarak sahneye çıktığı gecede konuklar, ilk şarkıyla birlikte dans etmeye başladı. Gecenin açılış dansını ise Rupert ve eşi Yail Rupert yaptı. Elif Yalçın, kimi zaman 70’li ve 80’li yılların popüler şarkılarını seslendirdi, kimi zaman Yeşilçam’ın unutulmaz müzikleriyle nostaljik bir gece yaşattı.

Haberin Devamı

Sanatın yeni adresi

Eskişehir Yolu üzerinde yükselen ofis, rezidans ve AVM projesi Next Level bünyesindeki sanat galerisi, Next Level Art ismiyle hizmete girdi. Galerinin açılış sergisinde ise Ertuğrul Ateş’in resimleri, görücüye çıktı. Ertuğrul Ateş, eşinin rahatsızlanması nedeniyle son anda serginin açılışına katılamadı. Ateş’in ilhamını Anadolu’dan alan eserleri, 31 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek.

Behzat Ç.’yi uğurlama konseri

90’lı yılların ortalarında Berlin’de bir yeraltı gece kulübünde ilk defa biraraya gelen ve bugün 15 yıldan fazla süreyi arkalarında bırakmış olan Jazzanova, 5 ve 6 Haziran’da CerModern’e geliyor. Topluluk ilk olarak 5 Haziran’da StüdyoCer sahnesinde konser verecek. Dj Claas Brieler’in eşlik edeceği gece, aynı zamanda büyük bir partiye de ev sahipliği yapacak. 6 Haziran’daki konser ise CerModern’in açık hava sahnesinde gerçekleşecek. 9 kişilik Jazzanova ekibine, vokalde Detroit’ten Paul Randolph eşlik edecek. Tüm bu organizasyonun ardındaki isim ise oldukça sürpriz biri, Erdal Beşikçioğlu. Beşikçioğlu, hiç sponsor almadan, tüm masrafları kendisi karşılayarak bütün organizasyonu üstlenmiş. Beşikçioğlu, konseri bir anlamda Behzat Ç. dizisinin final partisi olarak görüyormuş. Tüm dizi ekibi de konsere katılacakmış. Açıkçası Jazzanova’yla ilgili daha önce bir bilgim yoktu. Biraz araştırdıktan sonra oldukça başarılı olduklarını öğrendim. Konserin biletleri mybilet’te 40 TL’ye satılıyor. Konser, iyi müzik dinlemenin yanı sıra önümüzdeki hafta son bölümüyle ekrana gelecek olan Behzat Ç. dizisini de uğurlamak için güzel bir fırsat olabilir.

Yazarın Tüm Yazıları