Parti başlasın!

Yeni yıla evde parti vererek giriyorsanız, işiniz zor ama çok keyifli. Mönü, içkiler, hediyeler ve müzik hazırsa, misafirlerinizin 2013’e mutlu girmelerini sağlamak için birkaç dekorasyon hamlesi de gerekecektir

Haberin Devamı

Fantastik!
Kutlama havası daha evinize atılan ilk adımda hissedilsin istiyorsanız giriş holünde fantastik bir düzenleme hazırlayın. Örneğin evin üst katlarına çıkılsın istemiyorsanız, merdiven basamaklarına yılbaşı toplarından parlak bir halı serebilirsiniz.

Kutlama köşesi
Davetlilerin hediyelerini bırakacakları bir kutlama köşesi, paketlerin dağılmasını önler. Üzerine mesajlar yazacağınız bir kara tahta, ışık dizileri, cam fanuslar, mini çamlarla süslü böyle bir köşe, hediye kutularına şık bir ev sahipliği yapar.

Havaya sokmak
Kendinizi havaya soktunuz. Peki ya misafirleriniz? Onları atmosferin parçası yapmak için bazı aksesuvarlara ihtiyacınız olacak. Pek çok internet sitesinde ve kırtasiyelerde bulabileceÄŸiniz ÅŸapka, maske, taç ve giysiler eÄŸlencenizin tamamlayıcısı.Â/images/100/0x0/55ea8dfaf018fbb8f8879734

Haberin Devamı

Tatlı masası
Tatlı servisi için oluşturulacak böyle sempatik bir masa bütün estetik puanları toplamanızı sağlayacak. Geleneksel yılbaşı renk paletini kullanarak simetrik yerleştirme yaparsanız daha hoş görünür. Kapı çelenklerine, çam kulelerine ve lezzetli cupcake’lere fon olması için yeni yıl temalı bir masa örtüsünü duvara iliştirin.

Beyaz bir sayfa
Eğer yılbaşı davetinin odak noktası yılbaşı ağacı çevresinde şekillenecekse, ağacınızı süslemek için beyaz ve gümüş renkli yılbaşı süslerinin yanı sıra kristal ve kâğıt dekorlara da yer verebilirsiniz. Hatta belki de beyaz bir yılbaşı ağacı daha iyi bir seçim. Renklerin ön planda olmadığı bir köşeyi tercih etmelisiniz. Ağacın etrafına dizeceğiniz beyaz mumlardan yayılacak sarı ışık, samimiyet dozunu arttırtır.

Yüzde 100 parlaklık
Dekorasyonda ve yaşam tarzı eğilimlerinde yeni lüks sadeleşmek ve arınmak. Bu motto, sofra stilleri için de geçerli. Fazla bağırmayan ve küçük yaratıcılıklarla farklılaşan bir sofra stili, misafirlerinizi daha fazla etkileyecektir. Eğer parlaklıktan vazgeçemiyorsanız o zaman yüzde 100 parlak olun, içine başka renk katmayın.

Çiçek ve kurabiye
Her ne kadar kırmızı, yeşil, beyaz ve yaldız yılbaşı gecesinin geleneksel renkleri olarak kabul edilse de atmosferin temasına göre bu paleti değiştirebilirsiniz. Eğer gençlere yönelik bir davet sofrası hazırlayacaksanız renkli tasarımları masanıza ilave edebilirsiniz. Mesela renkli ampullerden ışık demetleri, çiçek grupları ve çam formlu kurabiyeler... /images/100/0x0/55ea8dfaf018fbb8f8879736

Haberin Devamı

Glögg yapın
Partiniz için değişik bir içki arıyorsanız işte size İskandinavların sıcak şarabı Glögg: 1 şişe kırmızı şarap, 150 ml votka, 2 çorba kaşığı toz şeker, 2 adet çubuk tarçın, 8 adet karanfil, 12 adet kakule, ½ tatlı kaşığı toz zencefil ve 6 adet ikiye kesilmiş kamkuatı bir tencereye koyun ve en az sekiz saat bekletin. Servis etmek için bu karışımı ateşte (kaynatmadan) hafifçe ısıtın. Ateşten aldığınız karışımı süzdükten sonra kuplara doldurup badem ve kuru üzüm parçaları ekleyerek hemen servis edin.

Yaparken eÄŸlenin
Aslında her şey konsantrasyon meselesi! Partinizin tüm detaylarıyla ilgilenebilecek vaktiniz varsa küçük dokunuşlarla harikalar yaratabilirsiniz. Yaparken çok eğleneceğiniz de kesin. İşte brokoli, kiraz, domates, biber ve çubuk krakerle yaratılmış bir çam ağacı, pardon atıştırmalık tabağı!

Haberin Devamı

Yatılı misafirlere/images/100/0x0/55ea8dfaf018fbb8f8879738
Yeni yıla girdikten sonra eğlence uzun sürer de davetlilerinizden bazılarını yatılı olarak misafir etmeniz gerekirse, ne kadar planlı bir ev sahibi olduğunuzu göstermelisiniz. Misafir odalarınıza parti temanıza uygun bir biçimde süsler ve kutlama detayları eklemeyi unutmayın.

 

Yazarın Tüm Yazıları