Parmaklarımı hissetmiyorum

MERHABA Gündüz Bey.

Ben sol elin uyuşması hakkında bilgi almak istiyorum sizden. Sol elimi bilekten parmaklara kadar olan kısma kadar hissetmiyorum.

Bazen de iki ayağım birden dizlerimden aşağıya uyuşuyor. Beyinle ilgili olabilir mi? Ya da psikolojik, panik atak başlangıcı mıdır?

Bilgi alabilirsem çok sevinirim. Fakat lütfen mümkünse adım gazetede çıkmasın. Saygılarımla. Teşekkürler.

ÖZELLİKLE e-posta ile başvuran okurlarım, nedense ayrıntılı yazmayı sevmiyorlar, ama benden bu kadar tarife dayanarak teşhis koymamı ve önerilerde bulunmamı istiyorlar. Sağlığınızı ilgilendiren bu konularda lütfen üşengeç olmayın.

Bu sitemi etmemin nedeni şu: Kaç yaşında olduğunuz, bileğinizdeki hissizliğin sürekli mi olduğu, değilse hangi koşullarda başladığı, bacaklarınızdaki uyuşmaların ne şekilde başladığı, ne kadar sürdüğü gibi bilgiler hiç yok.

Eğer siz orta yaş ya da üzerindeyseniz, kolunuzda ve elinizde olan his kaybı efor sonrası ortaya çıkıyorsa, bunun kaynağının kalpteki sorunlar olması ihtimali yüksek. Eğer elde ve ayaklarda zaman zaman ortaya çıkan his bozuklukları varsa, burada, aralarında multiple sklerozun da yer aldığı bazı nörolojik sorunlar söz konusu olabilir.

Bilekten parmaklara kadar olan his kaybı sürekli ise, karpal tünel denilen, bilek civarındaki kanal içinde sinir sıkışması söz konusu olabilir.

Bu kadar belirsizliklerden sonra size söyleyebileceğim tek şey, bir nöroloji uzmanına başvurmanızdır. Bu uzman, soracağı sorular ve yapacağı muayenelerden sonra durumunuzu aydınlığa kavuşturacaktır.
Yazarın Tüm Yazıları