Paraşütüyle denize düştü, 1 saat kurtarılmayı bekledi

Güncelleme Tarihi:

Paraşütüyle denize düştü, 1 saat kurtarılmayı bekledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2014 14:59

- Ordu'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında yaklaşık 550 metre yüksekliğindeki Boztepe'den yamaç paraşütüyle atlayan ve ters rüzgarın etkisiyle denize düşen kişi, denizin dalgalı olması nedeniyle 1 saatte kendisine ulaşabilen ekiplerce kurtarıldı

Haberin Devamı

ORDU (AA) - Ordu'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında yaklaşık 550 metre yüksekliğindeki Boztepe'den yamaç paraşütüyle atlayan kişi, ters rüzgarın etkisiyle denize düştü.

Ordu'da bir grup paraşütçü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Boztepe'ye çıkarak atlayış gerçekleştirdi. Yaklaşık 10 paraşütçünün peş peşe atlamasından bir süre sonra Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Güreş Eğitim Merkezi'nde memur olan Emren Çeçe'nin (26) paraşütü, rüzgarın ters esmesiyle bir anda sürüklenmeye başladı.

Rüzgarın daha da şiddetlenmesi üzerine Emren Çeçe, kıyıdan yaklaşık 200 metre uzaklıkta denize düştü. Durumu fark eden çevredeki vatandaşlar olayı 112, polis ve AFAD ekiplerine bildirdi.

Bir süre sonra deniz kıyısına gelen polisler, Emren Çeçe'nin kurtarılması için çalışma başlattı. Bu sırada Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz ile bazı vatandaşların kıyafetlerini çıkartarak denize girdikleri görüldü ancak denizin dalgalı olması üzerine vatandaşlar Emren Çeçe'ye yaklaşık 1 saat boyunca ulaşamadı.

Haberin Devamı

Daha sonra bölgeye sevk edilen emniyete bağlı dalgıç ekiplerinin denize girmesiyle Emren Çeçe, uzun uğraşlar sonucunda kıyıya çıkarıldı.

Çeçe, kıyıda yapılan ilk müdahalenin ardından 112 ekiplerince Ordu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Çeçe'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!