Papazın çayırı

KÖTÜ zemin her iki takımın futbolcularını da zor durumda bıraktı. Pas ve basit hataların çok olması futbolun kalitesini düşürüyor. Pozisyon bolluğu kimseyi aldatmasın. Bu pozisyonların en az yarısında kötü zeminin katkısı büyük. Papazın Çayırı bile bu sahalardan daha iyidir.

Haberin Devamı

Futbolumuz nereye gidiyor?
Ferrari lazım
Defansta İbrahim Toraman tercihi doğru. Defansını önde kuracaksan adı değil motoru Ferrari olan stoper lazım. Rakiple birebir kalabilecek, sürati ile rakibi yakalayabilecek oyuncun yoksa defansını önde kuramazsın. Ancak İbrahim’in görüntüsü sağlıklı değil. Sakatlıktan yeni çıkmış hali ile Emenike karşısında çaresiz kaldı. Emenike futbolu ve fiziği ile yalnızca Toraman’ı değil bütün Beşiktaş defansını dövdü. Sadece ilk yarıda girdiği gol pozisyonu sayısı 5. Beşiktaş defansının rakibin bir oyuncusuna bu kadar pozisyon vermesi düşündürücü. Toraman’dan daha sağlıklı olan Zapotocny’i hiç Emenike ile birebir görmedik. Gölge markajı yapıyordu herhalde.
Necip kulübeye sığmaz
Guti sadece arkadaşlarına değil rakibe de gol pası veriyor. Adamın pas hatası bile güzel. Zemin bozuk olmasa Emenike ikinci golünü atacaktı. Necip’in ön direk faaliyetleri devam ediyor. Topu kaleye vurmak yerine kafayla arkaya aşırtması yaşının üstünde bir olgunluk. Necip’in yaşı küçük ama futbolu büyük. Yedek kulübesine sığmaz.
Skor aldatmasın
Süper Lig’in yeni ekibi Karabükspor kaliteli kadrosunu mücadeleci oyuncularla güçlendirmiş. Deumi, Mehmet ve Tozo takımın direncini artırmış. Emenike’yi zaten değil yıkmak, dengesini bile bozmak çok zor. Birol akıllı paslarıyla dikkat çekiyor. Şenol, Yasin ve İlhan takımın ofans gücünü süratlendiriyor. Deplasmanlardan sürpriz sonuçlarla dönerlerse kimse şaşırmasın. Karabükspor içerde de yenilmesi zor bir takım. Yücel İldiz’in tecrübesi bu takımı düşme tehlikesinden uzak tutar. Maçın skoru kimseyi aldatmasın.
Kartal kapalı gişe
Quresma’yı seyretmek büyük keyif. Beşiktaş bu büyük yıldızla maçlarını kapalı gişe oynar. Guti’nin zarif futbolu, Tabata’nın da duran toplardaki başarısı maçın skorunu belirledi. Nobre’nin gol orucunu bozması Beşiktaş adına sevindirici. Schuster takım içi rekabeti seviyor. Beşiktaş ilk 11’indeki her türlü süprizine hazırlıklı olalım.

BEĞENDiM

Haberin Devamı

Karabüksporlu Emenike’in oynadığı futbolu.

BEĞENMEDiM

Karabük stadının kötü zeminiyle ayıldım.

DİKKAT

Haberin Devamı

Beşiktaş’ın defansif zaafları dikkat çekiyor.

Yazarın Tüm Yazıları