Pamukkale'de ikinci spor oyunları

Güncelleme Tarihi:

Pamukkalede ikinci spor oyunları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2018 17:46

Pamukkale'de ikinci spor oyunları

Haberin Devamı

DENİZLİ'de Pamukkale Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek Pamukkale Spor Oyunları'nın tanıtım toplantısı, Pamukkale travertenlerinde yapıldı. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, turizm bölgesi Pamukkale ve Karahayıt'ın tanıtımı amacıyla yaptıkları spor oyunlarında yer alan yarı maraton yarışlarının uluslararası katılım hakkı kazandığını söyledi.

Pamukkale Belediyesi, 2. Uluslararası Pamukkale Spor Oyunları hazırlıklarını tamamladı. UNESCO'nun Dünya Miras listesinde bulunan eşsiz güzelliği ile dünyanın dört bir yanından milyonlarca turisti ağırlayan Pamukkale, 2. Uluslararası Pamukkale Spor Oyunları'na ev sahipliği yapacak. Pamukkale Belediyesi tarafından düzenlenen ve 4 Mayıs tarihinde başlayacak olan Pamukkale Spor Oyunları'nın tanıtım toplantısı, Pamukkale travertenlerinde yapıldı. Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Gürlesin, spor oyunlarının ikinci yılında uluslararası boyut kazandığını belirterek, yarı maraton müsabakalarına uluslararası sporcuların da katılabileceğini söyledi.

Başkan Gürlesin, Pamukkale Spor Oyunları ile gençlik, spor ve turizmi buluşturmayı hedeflediklerini belirterek, "İkincisini düzenlediğimiz spor oyunları bu yıl bir başka güzel olacak. Bizim hedefimiz geleneksel hale gelmesiydi. Pamukkale bir marka, Denizli'nin Türkiye'nin, dünyanın markası. Bu anlamda bizim görevlerimiz var. Bu anlamda, üç ana başlık turizm, spor ve gençliği bir araya getirmeyi istiyoruz. Biz de bu değerleri, bu spor etkinliği ile bir araya getirmeye çalışıyoruz. Belki 50 yıllık, 100 yıllık belediyelerin cesaret edemediği, dolu dolu organizasyonlara imza atıyoruz. Bu anlamda, turizm gençlik ve sporu bir araya getireceğiz. Yarı maratonlu turnuvamızı uluslararası arenaya taşıdık. İkinci organizasyonda bile bu işe bizim ne kadar önem verdiğimizin işaretidir. Pamukkale'nin daha fazla tanıtılması, daha fazla turistin çekilmesi anlamında, katma değer oluşturduk" dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin'in ev sahipliği yaptığı tanıtım toplantısında, spor spikeri Ersin Düzen, spor yazarı Mehmet Demirkol, ünlü sunucu Merve Toy ve Denizlili milli buz pateni sporcusu Alper Uçar yer aldı. UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil olan Pamukkale Hierapolis'in de listeye kabul edilişinin 30. yılına denk gelen 2. Uluslararası Pamukkale Spor Oyunları'nda, bir önceki yıldan daha fazla spor branşı, yarışma ve etkinlik hazırlandı. 4-5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan spor oyunları ile ilgili geri sayım başladı. Bu yıl, meşaleli kortej yürüyüşünden başlayacak spor oyunlarında; tekvando, masa tenisi, çim hokeyi, basketbol, yarı maraton, halk koşusu, ok atışları, bisiklet turu, yamaç paraşütü, yelken kanat, balon gösterisi olacak. Etkinlik kapsamında Murat Dalkılıç konser verecek.

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!