Pakize Suda: Cevap veriyorum


Pakize SUDA
Haberin Devamı

A.Akyürek

O yazıyı bir daha okursan aslında aynı fikirde olduğumuzu anlarsın.

Ayrıca sana yazılarımı kolayca anlayabilmen için bir de ipucu vereyim. Benim dediğimle düşündüğüm birbirine taban tabana zıttır. Bir şeye ‘‘ak’’ diyorsam bil ki o ‘‘kara’’dır ve ben de onun ‘‘kara’’ olduğunu biliyorumdur. Buna ‘‘ironi‘‘ diyorlar. Yani ‘‘Etkiyi artırmak için bir şeyin tersini söyleyerek alay etme’’.

Kolay gelsin.

Ha unutmadan...

Sen artık 30 yaşına gelmişsin, korkma kimse senin ahlakını bozamaz. Ama ‘‘Ben kendimi zor tutuyorum’’ dersen o zaman bir kıvılcım yeter tabii. Bu durumda yapılacak en akıllıca hareket, insanın kendisini eve kapattıktan sonra perdeleri, televizyonu ve radyoyu da kapatmak suretiyle ahlakını muhafaza etmesidir.

* * *

Borakay

Bana ilanı aşk etmen iyi hoş da, ikinci kısımda bir çuval inciri berbat etmişsin. Kendinden büyük kadınlara olan hayranlığını ‘‘Gıdısı sarkmış kadınlardan hoşlanırım’’ şeklinde ifade etmen, otomatikman beni de gıdısı sarkmış kadınlar sınıfına sokuyor.

Bu durumda 26 yaşında genç bir erkeğin bana áşık olmasına tam sevinecekken kalakaldım.

* * *

Yücel Demirkan

17 yaşındasın, cinsel eğitim için kitap ismi istiyorsun.

Ben ne bileyim Yücel'ciğim. Bizim zamanımızda kitap falan yoktu ya da vardı da biz bulup okuyamadık. Bizim kuşak alaylı.

Sen bunu yaşı sana yakın birilerine sor canım.

* * *

Eray

Ne diyeyim şimdi ben sana?

Ayol zaten adı üstünde ‘‘7 Seks Yalanı’’. O yazıda söylenen şu:

‘‘Ey ahali!

Bugüne kadar burnu büyük erkeklerin penisinin de büyük olduğu zannının koca bir yalan olduğu, iki büyüklüğün bir adamda bulunması halinin ise tesadüften ibaret olduğu anlaşılmıştır.’’

Sen buna rağmen hálá ‘‘Benim burnum küçük olduğu halde...’’ diyorsun.

Aklıma üç ihtimal geliyor:

1. Yazıyı okumamış, sırf ara başlıklara göz atmışsın. Bu durumda sana teessüf ederim.

2. Okuduğunu anlamıyorsun. Olabilir. Okul yıllarında da bazı arkadaşlarımız konuyu bir kere okuyup kavrarlardı, bazılarına beş kere okumak yetmezdi. Döne döne okuyacaksın Eray'cığım.

3. Aslında bal gibi anladın, ama bu köşeden reklamını yapmak istiyorsun. Ben de bile bile alet olarak sana kıyak yapıyorum.

* * *

Övgülerini ve iyi dileklerini gönderen sayısız okurum...

Size tek tek cevap veremememin nedeni aşağı yukarı hep aynı lafları söyleyecek olmamdır. ‘‘Teşekkür ederim’’, ‘‘Teveccühünüz’’, ‘‘Eksik olmayın’’, ‘‘O sizin kendi güzelliğiniz’’ gibi.

Toptan bir cevap vereyim, hepinizin ismini de arka arkaya sıralayayım dedim, ama baktım ki Ece'nin Sevgililer Günü ilanı gibi olacak, vazgeçtim.

Bu durumda aklınıza bana iltifat etmenin cezasını çekiyor olduğunuz gelebilir. Katiyen değil. Siz siz olun, görünüşe aldanmayın.

Öptüm sizi.

* * *

Parla Şenol

Koca gözlü, minik kız,

Aslında bugün bu köşenin tamamını senin mektubuna ayırmak isterdim.

Sebebine gelince:

Sanatçılar her ne kadar çok duygulu insanlar olsalar da bunu birbirlerine ifade etmede pek cömert değillerdir. Övgü dolu satırların benim için çok hoş bir sürpriz oldu.

En çok da şu bölümü hoşuma gitti: ‘‘Üstelik de şu anki konumunu, bazıları gibi son derece medyatik olma durumunda iken bundan istifade ederek elde etmiş değilsin. Sen dar sayılabilecek bir kitlenin tanıyıp sevdiği bir konumdaydın.’’

Hay ağzına sağlık.

Sırf popülaritem yüzünden tiraj almak amacıyla tepeden köşeye indirildiğimi düşünenler var Parla'cığım. Açıkça söylemeseler de satır aralarında ima ediyorlar. Duyan da Türkiye'nin Madonna'sıydım zannedecek.

Ben hiçbir zaman sıcak, sevimli, şarkıları dillere düşmüş, arkasında milyonlarca hayranı olan biri olmadım ki. Hatta, çoğunluk beni itici bile bulurdu.

Boşver, ‘‘İt ürür, kervan yürür’’ demiş atalarımız.

Görüşmek üzere.

MIŞ-MUŞ

Medeni Kanun Tasarısı'yla kaldırılan aile ‘‘reis’’liğinin yerine ev ‘‘başkan’’lığı getirilecekmiş.

Çok iyi. Zaten bizim şikáyetimiz de tasarının eski dilde yazılmış olmasıydı.

*

Mısır Kraliçesi Kleopatra meğer kısa boylu, şişman ve çirkinmiş.

O halde Sezar da zevksizin tekiymiş.

*

Yüz erkekten 69'unda sertleşme sorunu varmış.

Geri kalan 31'inde ise sorun yok. Çünkü Viagra kullanıyorlar.

*

Savaş Ay, ‘‘Oyuncularımı her gün tekme tokat dövdüm’’ demiş.

Her yiğidin bir motive edişi var; kimi seve seve, kimi döve döve.

*

Bir radyo programı sırasında dinleyicinin biri Deniz Akkaya'ya ‘‘eski kaşar’’ demiş.

O kadar da değil, henüz ‘‘taze kaşar’’.

Yazarın Tüm Yazıları