Özyurt'tan, Mevlid Kandili mesajı

Güncelleme Tarihi:

Özyurttan, Mevlid Kandili mesajı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 11:38

Özyurt'tan, Mevlid Kandili mesajı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - NİZİP Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt, mesajında Hz. Peygamberimizin doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıç olduğunu etti. Mevlid Kandilinde Hazreti Muhammed'in doğumunun kutlandığı dile getiren Özyurt, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Mevlid Kandili insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan rahmet elçisi Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir. O'nun doğduğu çağda dünyanın her tarafında cehalet, zulüm ve ahlâksızlık almış yürümüş, Allah inancı unutulmuş, insanlık korkunç ve karanlık bir duruma düşmüş ve dünya yaşanmaz hale gelmişti. Sevgili Peygamberimizin tebliğ ettiği İslam dini ile dünya aydınlandı, tek Allah inancı ile kalpler nurlandı ve eşitlik, adalet, kardeşlik gelerek, O'na inanan toplumlar gerçek huzura kavuşmuştur. Bugün ise O'nun bize öğrettiği af, şefkat, insaf, vicdan, sabır ve hoşgörü içimizde bir yerlerde sönmeye yüz tutmuştur. Tüm insanlık Peygamberin çağlar üstü örneklik ve rehberliğine her zamankinden daha fazla muhtaçtır. Peygamberimizin rehberliğini tüm insanlığa tanıtacak olanlar da hiç şüphesiz Müslümanlardır. İslâm ve Müslüman Coğrafyası tarihin en zor süreçlerinden geçmektedir. Bugün bütün insanlığı saran şiddet, terör, savaş, çatışma ve kaos sarmalı ile karşı karşıya bulunmaktayız. Müslümanların kanı akmaya devam etmekte; Müslümanların izzet ve onuru tarihte hiç olmadığı şekliyle bugün bizzat birbirleri eliyle yok edilmektedir. İnsanlığın vicdanını kaybettiğine acı bir şekilde şahit olmaktayız. Bu nedenle kurtuluşa ermek için O'nun ahlâk ve fazilet dolu hayatını öğrenmek ve kendimize örnek almak başta gelen görevimiz olmalıdır. Bu duygu ve düşünceler ile Mevlid Kandilinin tüm insanlığa sevgi, barış, huzur ve bereket getirmesini Yüce Allah'tan niyaz eder, bütün vatandaşlarımızın ve İslâm aleminin Mevlid Kandilini kutlarım."

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!