Özür diliyorum

Güncelleme Tarihi:

Özür diliyorum
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2006 00:00

G.Saray Kulübü Başkanı, sportif başarıyı getiremediklerini açıklarken, "Eksi 100 milyon dolarlık çarkı 4 sene müddetçe ayakta tutmaya çalıştım. Bundan sonra görev alacak insanları rencide etmeyelim" dedi.

G.SARAY Kulübü’nün Yıllık Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı’nda kulüp başkanı Özhan Canaydın, ibra edilmesi dolayısıyla teşekkür konuşması yaparken, sportif başarıyı getiremediği itirafında bulundu.

Canaydın, yaptığı duygusal ve veda eder gibi yaptıı konuşmada, daha önce yaptıkları arama konferanslarında, öncelikle sportif başarı istendiği sonucuna ulaştıklarını hatırlatarak, "Biz sizlere bunu bir Türkiye Kupası haricinde sunamadık. Burada biraz da şansımızın yanımızda olması gerektiğini düşünüyorum. Bu başarıların gelmemesi nedeniyle sizlerden özür diliyorum" dedi. Ağır bir pozisyonda görev aldıklarını anlatan Özhan Canaydın, 4 senedir eksi 100 milyon dolarlık açıkta bulunan çarkı götürdüklerini ve bununla gurur duyduklarını söyledi.

Özhan Canaydın, çok iyi hazırlanmalarına rağmen Riva Projesi’nin kabul edilmemesinin kendisini ve yönetimi moral açısından etkilediğini vurgulayarak, "Ben de her şeyini G.Saray’a borçlu bir kişiyim. Borcumu ödemek için bu ağır görevin altına girdim. Her şeye rağmen mutluyum. Bu ciddi hasarı 4 sene müddetçe ayakta tutmaya çalıştım. Bir kayığın arkasında hiç oturmadım, hep önde oldum. Mutluyum... Sizlere, camiama hizmet ettim" diye konuştu.

G.Saray’ın büyüklüğünü bugün yine hep beraber dosta düşmana gösterdiklerini belirten başkan Canaydın, şöyle devam etti: "Dış güçlerin zorlamalarına rağmen, G.Saray’ın büyüklüğünü ispat eden bir kongreyi bitirdik.

2005’te maalesef tribünde aleyhimizde tezahürat ve yıkıcı bir kampanyanın içinde olduk. Bu sıkıntılara katlanmaya razı olmuştuk zaten. Sizlerden ricam, amatörce yapılan bu görevler çok zor işler. Bundan sonra da görev alacak arkadaşlarımızı rencide edecek, hakarete varacak beyanlarla rahatsız edecek, kaçıracak pozisyonları iyi birer G.Saraylılar olarak yapmamak lazım. Lütfen kulübümüze sahip çıkalım. Önümüzde yarından itibaren bir seçim kongresine hazırlık vardır. Eski görev almış başkan arkadaşlarımız göreve soyunacaklardır. Ricam bu bir aylık dönemi birbirimizi kırmadan, G.Saray’a yakışan bir şekilde geçirelim. G.Saray inşallah en iyiyi bulacaktır."

Başkan Canaydın, toplantıdan sonra basın mensuplarının Mart ayında aday olup olmayacağını sorması üzerine de, "Şu an görevimin başındayım. G.Saray’ın menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yapacağım, zamanla göreceksiniz" dedi.

KARŞILIKSIZ ÇEKLER

Yılmaz Toköz: "Borçlar bir kaç misli artmış, inşaatlara başlanamamış, vaatler neredeyse tamamen yerine getirilememiş, futbolcu ödemelerinde aksaklık var ve iyi transferler de yapılamamış. Ayrıca dolandırılmak bile başımızdan geçmiş. Karşılıksız çekler verilmiş ki bu G.Saray tarihinde yoktur" dedi.

KULÜBÜMÜ İSTİYORUM

Muzaffer Demir: "Son 15 yıldan Galatasaray adına utanıyorum.
Fethullah hocacılar, kendi elimizde yarattığımız kabadayı tipler, ikinci başkan olma, futbol şubesi kapma kavgaları... Bunlar gibi yüzlerce rezillik sayabilirim. Bu kulübün saygın bir üyesi, içine düşülen durumdan kurtulmak için iyi niyetli bir kampanya başlattığında onu hemen çamurla sıvamaya kalkanlardan utanıyorum. Hep aynı yüzler, yeter artık, Galatasaray’ımızı rahat bırakın. Ben kulübümü geri istiyorum."

BAŞKANIM AHLAKLI

Timur Şen:
"Hepimiz bu mücadelenin içinde yer almak zorundayız. Bugün benim başkanım ahlaklı bir yöneticidir. ’Futbolun sadece sahada oynanmayan bir oyun olduğunu öğrendim’ diyen başkanlardan farklıdır. Eminim yöneticilerimiz de ahlaki değerlerini muhafaza etmiştir."

HEYKELİNİ DİKERİM

Seyfettin Çelikkalp:
"Tamam çok borç var, ama Galatasaray için çalıştılar bu insanlar. Paraları Monte Carlo’da kumarda yemediler ya. Birlik beraberlik içinde olalım. Özhan Canaydın bu kulüpte 50-60 milyon dolara imza atmıştır. Hayatımın sonuna kadar da kalbimin içinde heykelini dikiyorum."

Borç yükü 3 katına çıktı

ESKİ başkan Faruk Süren, kulübün yaşadığı zor dönemin üstesinden gelinebileceğini söyledi. Süren, kendi dönemleriyle şimdiki dönem arasında borç yükü yönünden büyük fark oluştuğunu ifade etti. Borç yükünün Özhan Canaydın döneminde 3 katına çıktığını savunan Süren, "Ama Galatasaray doğru çözümlerle bunun üstesinden gelebilir. G.Saray, Avrupa ve Dünya çapında büyük bir kulüp mü olmak istiyor, yoksa küçülmek mi istiyor? Bu belirlenmeli ve oluşturulacak yönetim buna göre hareket etmeli. Özhan Canaydın’ın en büyük hatası ’ben’ merkezli düşünmesi. ’biz’ yerine ’ben’i öne almasıdır" dedi.

ADNAN Polat ise başlattığı bağış kampanyasında ulaşılan sonuçların kendisini hayal kırıklığına uğrattığıın kaydetti. Polat, "Yüksek gelirli üyelerimizin kampanyaya fazla ilgi göstermemesi beni hayal kırıklığına uğrattı. Önümüzdeki dönem daha düşük gelirli taraftarlarımıza yönelik bir kampanya düzenleyeceğiz. Kampanyalarımız sürecek" şeklinde konuştu.

Ünal Aysal parasını istedi

G.SARAY’da Ünal Aysal’ın, elinde bulundurduğu 23,5 milyon dolarlık Sportif A.Ş. hissesinin bedelini istediği ortaya çıktı. Kulübün hisseleri geri almaması halinde, Sportif A.Ş.’nin toplam yüzde 34 hisselerine sahip olan Aysal, 8 Mart tarihinden itibaren bunları satabilme hakkına sahip olacak. Böylece Aysal, bu hisseleri satarsa, kulübün yüzde 49.5’luk hissesi borsaya açılmış olacak. Toplantıda, Ünsal Aysal ile görüşerek anlaşmanın iki yıl uzatılması kararlaştırıldı.

Kıran da aday

BAŞKAN yardımcısı Turgay Kıran, 25 Mart’taki seçimli genel kurul toplantısında kulüp başkanlığına aday olduğunu söyledi. Kıran, adaylığını koymasının kesin olduğunu ifade ederken, "Güzel bir seçim olacak. Kulüpte şimdi yenilikçiler ve gelenekçiler olarak bir ayrım oluştu. Ben yenilikçilerin adayıyım" dedi. G.Saray’da, daha önce de eski başkanlardan Alp Yalman, yeni dönem için başkan adayı olduğunu açıklamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!