Öztürk: Eczaneler ticarethane değil

Güncelleme Tarihi:

Öztürk: Eczaneler ticarethane değil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2017 12:48

Öztürk: Eczaneler ticarethane değil

Haberin Devamı

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE, (DHA)- NİĞDE Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk, eczanelerin  ticarethane olmadığını aksine birinci derece sağlık kuruluşu olduğunu söyledi.
Eczacıların ilaç saklamayacağını belirten Öztürk, hastaların da müşteri gibi görülmediğini söyledi.  Öztürk, "Eczacılarımızın işi hastalarımıza ilaçları temin etmektir. Bir eczacı eczanesine gelen kişiyi müşteri sıfatıyla görmez. Eczane bir ticaret hane değil, birinci derecede sağlık kuruluşudur. Bu şartlarda öncelikle hastanın işini görür. Eczanelerimiz spekülatör maksatla ilaç almaz. Şayet varsa ilaç depolarımız yakın, depodaki ilaçları saklamak ve kıskanmak gibi bir amacı olamaz" dedi.
Niğde’de geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan mor reçete dolandırıcıları hakkında da açıklamalarda bulunan Öztürk,  “Mor reçetenin çıktığı noktadaki hastaneyi ve doktoru biz buradan uyardık. Netice itibariyle anılan ildeki eczacı odasıyla birlikte harekete geçtik. Bununla ilgili emniyet güçlerimiz ve adli makamlar gerekli işlemleri yaptılar. Biz eczacılar olarak Niğde’de sahte mor reçeteyi yakaladık ve şahısları yakalattık ve eczacılar olarak gerekeni yaptık” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!