Özhan Canaydın'a sert eleştitiler

Güncelleme Tarihi:

Özhan Canaydına sert eleştitiler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2007 18:21

Galatasaray Kulübü'nün Yıllık Olagan Mali Kongresi'nde, üyeler, başkan Özhan Canaydın ve yönetim kurulu üyelerine sert eleştirilerde bulundu. Doğan Hasol, Canaydın'ın güzel konuşmakla yetindiğini söyledi.

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçeleştirilen toplantıda, raporların okunmasının ardından görüşmeler bölümüne geçilirken, genel kurul üyelerinden Taner Aşkın, kulüp başkanı Özhan Canaydın'ı istikrarsızlıkla suçladı.

Özhan Canaydın'ın yaptığı konuşmayla üyelere pembe bir tablo çizdiğini, ancak gerçeklerin bundan çok farklı olduğunu savunan Aşkın, başkanlık dönemlerindeki yönetici değişikliklerine dikkat çekerek, “İlk döneminden bugüne kadar gelen sadece 1 kişi, iki dönemde yönetiminde yer alan ise 4 kişi var. İstikrar varsa güç ve başarı vardır. İşin özü budur. Acaba ayrılan arkadaşlar layıkıyla görev yapamadıkları için mi ayrıldılar ya da seçilirken mi yanlıştılar. Ya da sadece başkan mı doğruydu” diye konuştu.

Aşkın, Galatasaray Kulübü'nün borçları nedeniyle kendi mal varlığının bloke edildiğini söyleyen Canaydın'a tepki göstererek, “Galatasaray Kulübü'nün borcuna kefil olmak, bu kulübün tapusunu elinize alacağınız anlamına gelmez. Madem bu kadar kişisel sıkıntı çekiyorsunuz, mal varlığınız bloke altında, göreve talip olmasaydınız. Ben Galatasaray'ın doğru yönetildiğine inanmıyorum” ifadelerini kullandı.

AKAR: "SEYRANTEPE PROJESİ BAŞARI DEĞİLDİR"

Genel kurul üyelerinden Kemal Akar, yönetimin yeni stat yapımı için protokol yaptığı Seyrantepe Projesinin farklı yansıtıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:
"Seyrantepe Projesi bir başarı değildir. Mali açıdan sıkıntıya düşmüş Galatasaray'a yapılan bir baskı sonucu gündeme getirilmiş ve dayatılmış bir projedir. Arazi önce üst kullanım hakkı olarak Galatasaray'a geçti. Yaklaşık 1 milyar dolarlık, içinde stat da olan bir projesi vardı. Önümüzden bir tas çorba alınıp, kaşığımıza bir miktar çorba dökülüyor. Hemen Ali Sami Yen Stadı'nın yanındaki bir alışveriş merkezinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 50 hisse payı 500 milyon YTL. Şimdi devredeceğimiz stadımızın meblağını siz düşünün."

HASOL: "BAŞKAN SADECE GÜZEL KONUŞUYOR"

Özhan Canaydın'a ciddi eleştirilerde bulunan Doğan Hasol, sarı-kırmızılı kulübün başkanının güzel konuşmakla yetindiğini söyledi.

Başkanlık görevinde geride bıraktığı 5 yılda Canaydın'ın önemli bir yetenek kazandığını ileri süren Hasol, "Güzel konuşuyor. Konuşurken yüreğimize sular serpiyor. Artık canım sıkıldığında, sayın başkanın konuşacağı toplantılara geliyorum, içim açılsın yüreğime sular serpilsin diye. Bugün konuşmasını dinleyince, 'Biz ne kadar nankörüz. Her şey bu kadar güzel gidiyor ama biz niye rahtsız oluyoruz' dedim" şeklinde konuştu.

Galatasaray'da gelecek yıl yeniden seçimler olduğunu belirterek, "Acaba başkan önümüzdeki yıl yeniden aday olmayı düşünüyor mu?, Ben aday olacağını hiç sanmıyorum” diyen Hasol, “5 yıl önce vermiş olduğu sözleri revize etmesi gerekir, çünkü geçerliliğini yitirdi o sözler. Herşey meydanda. Yıldız futbolcular, yeni stadımız, şampiyonluklar ve Avrupa'da başarı ortada" ifadelerini kullandı.

ADNAN POLAT'A ELEŞTİRİ

Üyelerden İzzet Ungan, özellikle kulüp başkan yardımcısı Adnan Polat'a yönelik, Okan Buruk'un yeniden takıma dönüşü ve Futbol A.Ş. Genel Müdürlüğü görevine Adnan Sezgin'in getirilmesi konularında tepki gösterdi.

Adnan Polat'ı kastederek, “Galatasaray'da sadece oynaması için değil, birlik ve beraberliği sağlaması için de oyuncu transfer edilir” beyanlarının verildiğini ifade eden Ungan, “Galatasaray'da birliği ve bütünlüğü sağlamak için, daha önce Galatasaray'dan ne şekilde ayrıldığı belli olan bir oyuncu mu transfer edilir? Bu oyuncu 2 yıl önce kulübe kabul edilmemişti. Galatasaray Yönetim Kurulu'nu anlamakta zorluk çekiyorum” dedi.

Ungan ayrıca, Galatasaray Spor ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş. Genel Müdürü olarak Adnan Sezgin'in göreve getirilişini de ağır dille eleştirerek, Sezgin'in İstanbulspor Kulübü Başkanı olduğu dönemde bazı yasal olmayan eylemlerle anıldığını ve teşvik pirimi dağıtımı yaptığını iddia etti.

Öte yandan, konuşmasında duygulu anlar yaşayan Mitko Stoimenov ise, özellikle kiralanan Galatasaray Adası'nın şimdiki durumunun kendisini kaygılandırdığını ifade etti.

Ayrıca, Eşref Hamamcıoğlu da konuşmasında yönetim kurulunun başkan Canaydın tarafından seçim kazanmak üzere alelacele hazırlandığını ileri sürerek, ”Liderlik eksikliğinden birlikte çalışma becerisini gösterememektedirler. Lafla peynir ekmek gemisini yürütmeye çalışıyorlar. Kendilerine duyulan güvensizlik, boş vaatleriyle daha da artmaktadır" şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!