Özgecan’ın katil zanlısı Suphi Altındöken’in eşinin açtığı boşanma davası başladı

Güncelleme Tarihi:

Özgecan’ın katil zanlısı Suphi Altındöken’in eşinin açtığı boşanma davası başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2015 01:14

MERSİN’in Tarsus İlçesi’nde üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ı öldüren 26 yaşındaki Suphi Altındöken’in eşi 24 yaşındaki Neslihan Altındöken’in Adana’da açtığı boşanma davası başladı.

Haberin Devamı

Özel Çağ Üniversitesi’nde psikoloji bölümünde okuyan Özgecan Aslan, 11 Şubat’ta, minibüs şoförü Suphi Altındöken tarafından tecavüz girişiminde bulunulduktan sonra öldürülüp, bilekleri kesilerek cesedi yakıldı. Türkiye’de büyük yankı uyandıran cinayetle ilgili olarak katil zanlısı minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken, babası 50 yaşındaki Necmettin Altındöken ile arkadaşı 25 yaşındaki Fatih Gökçe tutuklandı. Cumhuriyet Savcısı, her 3 şüpheli hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Tarsus Ağır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açtı. Sanıklar, 12 Haziran’da ilk kez hakim karşısına çıkacak.

İLK DURUŞMA GÖRÜLDÜ

Suphi Altındöken’in eşi Neslihan Altındöken de soy ismini taşımak istemediğini söylediği kocasından boşanmak için yardım talep ettiği Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Ebru Çatıkkaş, gerekli hazırlıkları yaparak aile mahkemesine boşanma dilekçesi verdi. ’Sonun Özgecan gibi olur’ diye tehdit telefonu alan avukat Ebru Çatıkkaş’ın aracılığıyla açılan boşanma davasının ilk duruşması bugün Adana 1’inci Aile Mahkemesi’nde görüldü.

Haberin Devamı

Neslihan Altındöken ile tutuklu Suphi Altındöken veya yakınları duruşmaya katılmazken hakim, eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

’SUPHİ ALTINDÖKEN GİBİ YARATIKLAR BUNDAN SONRA BİZDEN KORKSUN’

Adana Baro Başkanı Gazi Mengücek Çıtırık, kadın hakları komisyonu ile birlikte basın açıklaması yaptı. Çıtırık, Baro olarak Özgecan Aslan duruşmasını takip edip Aslan’ın ailesinin yanında olacaklarını söyledi. Ebru Çatıkkaş ise bir sonraki duruşmada karar çıkmasını umut ettiklerini belirterek, "Bizim amacımız biran önce bu evliliği sonlandırma ve Neslihan’ın yanında olmak. Davadan çekilmem için tehdit eden kişinin bulunması için Başsavcılığımız hassasiyetle çalışma yapıyor. Kısa sürede failin bulunacağını düşünüyorum. Ben mesleğe başlarken, mesleğin onuruna, ahlaka, meslek kurallarına ve mesleğin saygınlığına namusum ve vicdanım üzerine yemin ederek başladım. Aldığım hiç bir davayı inanmadan almıyorum. İnandıktan sonra da Amerikan ordusu gelse üzerime vazgeçmem. Suphi Altındöken gibi yaratıklar bundan sonra bizden korksun. Kesinlikle korkmuyorum" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!