Özgecan’ın İsmi Silifke’de Yaşatılacak

Güncelleme Tarihi:

Özgecan’ın İsmi Silifke’de Yaşatılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2015 15:34

SİLİFKE BELEDİYE MECLİSİ, GENÇLİK KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ BİNASI KARŞISINDA BULUNAN ‘GÖKSU PARKI’ İSMİNİN ‘ÖZGECAN ASLAN PARKI’ OLARAK DEĞİŞTİRİLMESİNE KARAR VERDİ.

Silifke Belediye Meclisi, Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi binası karşısında bulunan ‘Göksu Parkı’ isminin ‘Özgecan Aslan Parkı’ olarak değiştirilmesine karar verdi.
Meclis üyelerinin oy birliğiyle verdiği bu karar, meclis toplantısını izleyen vatandaşların da takdirini topladı.
Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Özgecan Aslan’ı ilçemizde yaşatmak için almış olduğumuz bu karara destek veren meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Onun ismini bu parkta andıkça toplum olarak utanalım ve kadına layık olduğu sevgiyi, saygıyı gösterelim” dedi.
Özgecan Aslan’ın kadına şiddetin sembolü haline geldiğini ve bu parkta ismini yaşatmak istediklerini ifade eden Turgut, şöyle devam etti:
“Tek temennimiz Türkiye’de kadına şiddetin son bulmasıdır. Kadına bakan sapıkca ve karanlık anlayış, hepimizin düşmanıdır. Artık ideoloji yok, sevgi var. Kadın, erkek eşitliği var. Bundan dolayı İlçemizde var olan Göksu Parkımızın isminin Özgecan Aslan Parkı olarak değiştirilmesine karar verdik. Özgecan’ın ismini sonsuza kadar yaşatıp, onu hiçbir zaman unutmayacağız. Herkesin vicdanını derinden yaralayan, hayata dair binlerce umudu olan, yüreği sevgi dolu, henüz hayatının baharında olan 20 yaşındaki kızımız, kardeşimiz, evladımız Özgecan’ın vahşice katledilmesini, ona ve tüm kadınlarımıza yapılan şiddetin karşısında olduğumuzu ve olacağımızı belirtmek istiyorum. Özgecan’ımızın başına gelen bu kötü olay insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmiştir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!