Özerklik beklentisi

Güncelleme Tarihi:

Özerklik beklentisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 1997 00:00

Haberin Devamı

16 federasyon Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne özerklik başvurusu yaparak, sporun devletten kopması yolunda ilk adımı attı.

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Yücel Seçkiner'in, ‘‘Kendine güvenen federasyonu özerk yaparım’’ biçimindeki açıklaması üzerine, 16 federasyon özerklik başvurusunda bulunarak, sporun devletten kopması yolunda ilk adımı attı.

Basketbol, voleybol, güreş, golf, binicilik, yelken, satranç, tenis ve kayak federasyonları, ‘‘tam özerklik’’ talebiyle Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne başvururken, vücut geliştirme, eskrim, dağcılık, bisiklet, boks, okçuluk ve atletizm federasyonları ise idari açıdan bağımsız, mali açıdan devlet desteğinde bir model olan ‘‘yarı özerk’’ yapıya geçişi benimsedi. Diğer federasyonlar ise devletin desteği olmadan faaliyetlerini tam anlamıyla yürütemeyeceklerini belirttiler. Özerklik isteklerinin gerçekleşmesi durumunda, devletin sırtından, trilyonlarca liralık bir yük kalkacak. Bütçe dağılımında 800 ile 35 milyar lira arasında değişen paylara sahip 35 federasyondan özerlik ve yarı özerklik için hazırlık yapan 16 federasyon, konuyla ilgili altyapı hazırlıklarını tamamladıklarını, özerkliğin daha sağlam temeller üzerine oturtulabilmesi için Bakan Seçkiner'den ‘‘Sponsorluk Yasası’’nın bir an önce çıkartılmasını istediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!