Özel Park Hospital’de Diyabetle İlgili Bilgilendirme Yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Özel Park Hospital’de Diyabetle İlgili Bilgilendirme Yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2015 14:23

ADIYAMAN ÖZEL PARK HOSPİTAL HASTANESİ'NDE, DİYABET STANDI KURULDU

Adıyaman Özel Park Hospital Hastanesi’nde 14 Kasım Diyabet Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlenerek hastalığıyla ilgili bilgilendirmeler yapıldı.
14 Kasım Diyabet Günü münasebetiyle Adıyaman Özel Park Hospital Hastanesi’nde vatandaşları diyabetle ilgili bilgilendirmek amacıyla stant kuruldu. Kurulan diyabet standına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken stantta ölçümler ile bilgilendirmeler yapıldı.
Diyabetle alakalı olarak bilgiler veren Adıyaman Özel Park Hospital Hastanesi doktorlarından Dahiliye Uzmanı Uzm.Dr.Ali Ekber Türk; “Diyabet (şeker hastalığı), ülkemizde ve dünyada artan bir hızla çoğalmaktadır. Ülkemizde her 10 kişiden 1 si diyabetiktir ve yapılan çalışmalar diyabetin ileriki yıllarda çok daha fazla oranlarda artacağı ön görülmektedir. Genel olarak 2 tip diyabet mevcuttur. Bunlardan birincisi çocukluk yaşlarda görülen tip ve diğeri de erişkin yaşlarda görülen tiptir. Belirtileri ise: Ağız kuruluğu, çok su içme, çok yemek yeme, sık idrara çıkma, kilo kaybı, geç iyileşen yaralar, tekrarlayan enfeksiyonlar, vücutta kuruluğa bağlı kaşıntı ve ayak altında yanma şeklindedir. Bu şikayetleri olan kişilerin mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurması gerekmektedir. Özellikle ailesinde şeker hastalığı olanlar, gebeliğinde gebelik şekeri (GDM) öyküsü olanlar ve iri kilo l bebek (4 kilo ve üstü ) açlık kan şekeri 100 -125 mg/dl olanlar, insülin direnci bulunanlar ve kadınlarda poliksitk over sendromu olanlar risk kategorisine girmektedir. Risk kategorisine girenlerin çok daha yakından takip edilmesi ve gerekli görüldüğü halde şeker yükleme testi (OGTte ) yaptırmaları gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!