Özel Olimpiyatlar Avrupa Futbol haftası başladı

Güncelleme Tarihi:

Özel Olimpiyatlar Avrupa Futbol haftası başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2001 00:00


Özel Olimpiyatlar Avrupa Futbol Haftası, İstanbul’da düzenlenen tanıtım toplantısıyla başladı. Türkiye Spor Yazarları Derneği’nde (TSYD) gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı Dilek Sabancı’nın yanı sıra, Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş ve yardımcısı Ünal Karaman, Fiorentina eski teknik direktörü Fatih Terim, Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Mehmet Cansun, İstanbulspor Teknik Direktörü Metin Türel, Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Raşit Çetiner, Fenerbahçe yöneticisi Dursun Ekşioğlu, Galatasaray basketbol takımı kaptanı Orhun Ene, Futbol Federasyonu Başkanvekili Orhan Saka ile yönetim kurulu üyesi Bayram Yağcı da katıldı.
Haberin Devamı

SABANCI: ÖNEMLİ BİR FAALİYET
Toplantıda konuşan Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı Dilek Sabancı, Özel Olimpiyatlar’ın zihinsel engelli çocukları spora yöneltmekte önemli bir faaliyet olduğunu söyledi.

GÜNEŞ:GEÇ KALINDI
Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş ise bu tür organizasyonları yapmakta geç kalındığını vurgulayarak, “Ülkemizde futbol gelişen bir olay. Ancak futbol eğitimini temelden vermek gerekiyor. Engelli çocuklar da bizim. Onlara da sevgiyi vermek lazım çünkü iyi şeyleri hak ediyorlar. Spor eğitiminin ülkenin ekonomik ve sosyal gelişimine katkıda bulunuyor“ diye konuştu.

Fiorentina eski teknik direktörü Fatih Terim ise her zaman zihinsel engelli çocukların yanında olacağını söylemekle yetindi.

ÖZEL OLİMPİYATLAR
Avrupa’nın birçok ülkesinde düzenlenen Özel Olimpiyatlar Avrupa Futbol Haftası, Türkiye’de de Antalya’da gerçekleştirilecek.

Antalya’nın Beldibi beldesinde 6-8 Nisan tarihlerinde düzenlenecek Özel Olimpiyatlar Avrupa Futbol Haftası’na İstanbul, Ankara, Antalya, Denizli, Erzurum, İzmir, Karabük, Kayseri, Kütahya, Trabzon, Mersin, Diyarbakır, Konya, Yozgat, Niğde, Sivas, Adana ve Balıkesir’den 18 takım katılacak. (aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!