Özel öğrencilere özel şenlik

Güncelleme Tarihi:

Özel öğrencilere özel şenlik
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2018 08:58

Özel öğrencilere özel şenlik

Haberin Devamı

İZMİR'in Bayraklı ilçesindeki 80. Yıl Metaş Ortaokulu'nda özel eğitim öğrencileri için düzenlenen Spor ve Oyun Şenliği'nde öğrenciler aileleri ile birlikte oyunlara katılarak keyifli vakit geçirdi.

Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 80. Yıl Metaş Ortaokulu ev sahipliğinde özel eğitim öğrencilerinin katıldığı Spor ve Oyun Şenliği düzenlendi. Şenliğe Bayraklı Kaymakamı Adem Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şuayip Üner, Okul Müdürü Nazmiye Güçlüoğulları, öğrenciler ve aileleri katıldı. Şenliğin açılışında konuşan Okul Müdürü Nazmiye Güçlüoğulları, Karşıyaka, Çiğli ve Foça'dan gelen 150 öğrenci, 100 veli ve 50 öğretmene ev sahipliği yaptıklarını söyleyerek, "Ben sevgiyim, biz sevgiyiz dedik. Sevgi ve oyun ile hep birlikte engelleri aşmak, sporun özel eğitim öğrencileri tarafından yapılmasını sağlayarak bu öğrencileri topluma hazırlamak, eğlenirken zekasını ve zihinsel becerilerini geliştirerek sosyalleşmelerine katkıda bulunmak istedik. Kendi yeteneklerinin farkına varmalarını sağlayarak, odaklanma ve konsantrasyon gelişimlerine destek olmayı amaçladık. Bu bireylerde görülen sorunlu davranışları spor yoluyla ortadan kaldırmak ve en aza indirmek istiyoruz. 'Sevgi ve Oyun ile Engelsiz Yarınlara' sloganından yola çıkarak onları mutlu edebileceğimiz bir günde buluşturduk" dedi.

Şenliğe katılan öğrenciler ve aileleri bocce, penaltı atışı, bowling, şişe kapmaca, dart, basketbol,yuvanı bul, balon patlatma gibi birçok oyunda oynayarak keyifli vakit geçirdi.

Kazanan ve kaybedenin olmadığı, tüm çocukların ödüllendirildiği şenlikte öğrencilere protokol tarafından madalya ve tişört dağıtıldı. Şenlik kapsamında ayrıca Down Sendromu Derneği tarafından yaptırılan Özel Eğitim Sınıfı'nın açılışı gerçekleşti.

Nevra UÇKAÇ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!