(Özel Haber) - Sosyalben Derneği Muş’ta Öğrencilerin Hayallerine Dokundu

Güncelleme Tarihi:

(Özel Haber) - Sosyalben Derneği Muş’ta Öğrencilerin Hayallerine Dokundu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2015 15:09

SOSYALBEN DERNEĞİ MUŞ’TA KÖY OKULU ÖĞRENCİLERİNE EĞİTİM VERDİ

Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Gölyanı Köyü İlkokulu ve Ortaokulu’nda bir hafta boyunca öğrencilere yönelik resim, müzik, yaratıcı yazarlık, tiyatro, dans, fotoğrafçılık ve sahne sanatları atölyelerinde eğitimleri ile öğrencilerin hayallerini süsleyen SosyalBen Derneği üyeleri, gösteri etkinliği düzenledi.
Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Gölyanı Köyü İlkokulu ve Ortaokulu’nda bir hafta boyunca öğrencilere eğitim veren 18 kişilik SosyalBen Derneği üyeleri çalışmalarını tamamladı. Muş İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, İl Mili Eğitim Şube Müdürü Mahmut Baskın ve Muş Uğur Lisesi Kurucusu Serdal Arslan yapılan çalışmaları yerinde inceledi. SosyalBen Derneği üyelerinin yaptığı çalışmaları bire bir takip eden İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, özellikle öğrencilerin özgüven kazanması ve başarıya ulaşacaklarına inanmalarının önemli olduğunu söyledi. Ülke genelinde öğrencilerin kendilerini geliştirmede yetersiz kaldığını belirten Arslan, “Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde çalışan öğretmenimiz Metin beyin daveti ile SosyalBen Derneği Gönüllüleri buraya gelip 1 hafta boyunca faaliyet göstermişlerdir. Bu proje gerçekten çok güzel ve önemli, burada çocuklarımızın kendilerine özgüven kazanmalarında ve kendilerini geliştirmeleri için önemli çalışmalar yaptılar. Türkiye’deki öğrencilerimizin en büyük sıkıntılarından biri kendilerini geliştirmeleridir. Bilgiyi yüklüyoruz ama özgüven kazandıramıyoruz. Bu konuda eksikliklerimiz var. Bu bağlamda ilimizde bu tür faaliyetleri sürdüreceğiz. SosyalBen Derneği’nin yapmış olduğu bu çalışmalarını tüm kalbimle kutluyor ve tebrik ediyorum” dedi.
“MUŞ’TAKİ ÇOCUKLARIN ÇOK BÜYÜK HAYALLERİ VAR”
Gölyanı Köyü İlkokulu ve Ortaokulunda 1 hafta boyunca 8 atölyede öğrencilere eğitim verdiklerini ve eğitimler süresinde büyük değişimlerin olduğunu ifade eden SosyalBen Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Malkoç, Muş’a tekrar gelmeyi istediklerini söyledi. Köy okulunda ki öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmesi, hayatlarına dokunma, geleceğe daha mutlu ve özgüvenli bakan bireyler yetiştirmeyi amaçlayan sosyal sorumluluk projesi ile Muş’u tercih ettiklerini kaydeden Malkoç, “Bir kişinin daha lise çağında inanarak başlattığı maceramızda şu anda neredeyse tüm dünyada tamamı üniversite öğrencilerinden oluşan 300’ü aşkın gönüllümüzle birlikte, çocuklarımızın kendi yeteneklerini keşfetmelerini sağlayarak daha mutlu ve özgüvenli bireyler olarak yetişmesi için çalışıyoruz. Bu bilinçle gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarımızda misyonumuz çocuklarımızın; kişisel gelişimlerini desteklemek, kendilerine güven kazanmalarını sağlayarak daha mutlu bireyler yaratmak, paylaşımcılık ve toplumsal yaşam bilincini kazandırmak, ufuklarını genişletmek ve tüm bunların sürekliliğini sağlamaktır. SosyalBen ekibi olarak saha çalışmalarımızda bir haftalık süre boyunca çocuklarımızla birlikte vakit geçiriyor, çocuklarımıza müzik, resim, tiyatro, dans, fotoğrafçılık, yazarlık, icat, spor, drama, ebru sanatı gibi atölyelerde eğitimler veriyoruz. Şu ana kadar Kars’tan Edirne’ye, Sinop’tan Hatay’a; The Gambia’dan (Afrika) Üsküp’e (Makedonya) kadar Türkiye’nin ve dünyanın bir çok bölgesinde çalışmalar gerçekleştirdik. Asıl çalışma alanımız olan saha çalışmalarımızın yanı sıra, 14-18 yaş aralığındaki gençlerimizin sosyal sorumlulukla erken yaşta tanışması ve paylaşımcılığı öğrenmesi için tüm Türkiye’deki ortaokul ve liselerde akran eğitimleri gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.
Muş’tan çok mutlu bir şekilde ayrılacaklarını vurgulayan Malkoç, “Muş’ta olmaktan dolayı çok sevinçliyiz. Muş’ta büyük bir başarı elde ettik. Çünkü buradaki çocukların koskocaman hayalleri var. Bu hayallerine dokunduğumuza inanıyorum. Çalışmalarımız kapsamında Muş’a tekrar gelmeyi istiyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!