Özel çocuklardan özel program

Güncelleme Tarihi:

Özel çocuklardan özel program
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2017 16:28

Özel çocuklardan özel program

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi'nin 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü için düzenlediği programda özel çocukların sahnelediği bir dizi gösteri, beğeni topladı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve down sendromlu bireylerin çalışabildiği Down Kafe'de 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle program düzenledi. Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, down sendromlu çocuklar, aileleri ve vatandaşlar programa katıldı. Down sendromuna karşı bilinçlendirmek ve farkındalığı arttırmak için düzenlenen etkinlikte özel çocuklar sahne aldı. Özel çocuklardan oluşan mehter takımı, çeşitli marşlar çaldı. Ardından sahneye çıkan dans ekibi, performansıyla alkış aldı. Türk sinemasının sevilen filmi, Hababam Sınıfı'nı sahneye uyarlayan özel çocuklar, katılımcıları hem güldürdü hem eğlendirdi.
Gösterilerin sona ermesinin ardından konuşan Başkan Zolan, down sendromlu bireylere verilen eğitimin önemine dikkat çekti. Özel çocuklara desteklerini sürdüreceklerini belirten Zolan, "Çocuklarımıza fırsat verdiğimizde onlara emek verdiğimizde ortaya çıkan sonuçların bir kısmını bugün net bir şekilde gördük. Her bir bireyin bizim için değerli olduğunu, önemli olduğunu ve insan olduğunu düşünerek, ona verilebilecek her şeyin, fırsatların ve eğitimin verilmesi için büyükşehir belediyesi olarak sonuna kadar ne gerekiyorsa yapmaya devam ediyoruz. Sonuca bakarsak çok güzel bir noktaya geldik. Kentimizdeki derneklerimizle birlikte Down sendromuyla ilgili gereken farkındalığı oluşturduk. Düzenlenen etkinlikte başta çocuklar olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Denizli Down Sendromu Derneği Başkanı Hayrettin Yazıcı ise desteklerinden dolayı Başkan Zolan'a teşekkür plaketi verdi. Zolan ise etkinliğe katılan tüm özel çocuklara plaketlerini takdim etti.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!