Özel çocuklara özel proje

Güncelleme Tarihi:

Özel çocuklara özel proje
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 11:51

Özel çocuklara özel proje

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) -/ BURDUR'da hayata geçirilen Özel Çocuklar İçin Özel Yöntemler Projesi'nin tanıtımı yapıldı.
Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Özel Eğitim Uygulama Okulu ve Nene Hatun Anaokulu ortaklığı ile hazırlanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında başarılı bulunarak destek almaya hak kazanan 'Özel Çocuklar İçin Özel Yöntemler Projesi'nin tanıtımı yapıldı. Nene Hatun Anaokulu'ndaki tanıtıma Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür vekili Savaş Akşit, Ak Parti İl Başkanı Süleyman Faki ile Özel Eğitim Uygulama Okulu öğretmen, öğrencileri ve veliler katıldı.
Proje Koordinatörü Gülizar Güzel, projeyle engellilerin toplumsal yaşamın tüm alanlarına katılımlarını sağlamayı, koruyucu ve önleyici hizmetleri geliştirmeyi ve engellilik konusunda toplumun tüm kesimlerinde farkındalık ve duyarlılık yaratmayı amaçladıklarını söyledi. Güzel, "Projenin özel amaçları; engelli çocuklar için erken çocukluk özel eğitiminin önemine yönelik farkındalık yaratmak, yenilikçi yöntem ve uygulamalarla engelli çocuklara yönelik okul öncesi eğitimdeki kamusal hizmet kalitesini artırmak, engelli çocuklara yönelik okul öncesi eğitimin hizmet kalitesinin artırılması için 'Montessori Eğitim Yöntemi'nin kurumlara adaptasyonunu sağlamak, artırılan hizmet kalitesiyle engelli bireylerin eğitim dönemi içerisinde temel yaşam becerilerini kazandırmak ve okuma- yazma öğrenimini hızlandırmak, okul öncesi eğitimde engelli çocukların gelişim süreçlerine olumlu etki yapacak örnek uygulamaların, araçların özel eğitim hizmeti veren eğitim kurumlarında kullanılmasını teşvik etmek" diye konuştu.
Proje kapsamında il genelinde 370 öğretmen ve veliye erken çocukluk dönemi eğitiminin önemine yönelik farkındalık semineri düzenlendiğini vurgulayan Güzel, Nene Hatun Anaokulu ve Özel Eğitim İlkokulu'nda 0-6 yaş grubu engelli çocukların okul öncesi eğitimine yönelik Montessori Eğitim Yöntemi tekniklerine uygun örnek sınıf oluşturulduğunu belirtti.
Programda engelli çocukların şiir okumasının ardından Montessori Eğitim Yöntemi teknikleri bilgilendirme seminerine katılan 25 okul öncesi ve özel eğitim öğretmenine sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildi. Daha sonra örnek sınıfın açılışı yapıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!