Özel Ada Tıp Hastanesi Tüp Bebek Ve Laparoskopik Cerrahi De Adından Söz Ettiriyor

Güncelleme Tarihi:

Özel Ada Tıp Hastanesi Tüp Bebek Ve Laparoskopik Cerrahi De Adından Söz Ettiriyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2015 13:08

ÖZEL ADA TIP HASTANESİ KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM UZMANI PROF. DR. BÜLENT DURAN, TÜP BEBEK VE LAPAROSKOPİK CERRAHİ HAKKINDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Özel Adatıp Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Bülent Duran, Tüp Bebek ve Laparoskopik Cerrahi hakkında açıklamalarda bulundu.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Bülent Duran yaptığı açıklamada bundan sonra Özel Adatıp Hastanesi’nde görev yapmaktan mutluluk duyacağını dile getirerek; “Tüp bebekte çok gelişmiş bir laboratuvarımız var; ayrıca embriyoları 24 saat gözlediğimiz embriyoskop mevcut. Sperm seçimini en yeni yöntemlerle yapıyoruz. Laboratuvarımızda Spermchip kullanılıyor. Spermchip mikro kanallarla en iyi spermin ayrılarak seçilmesini sağlıyor. Böylece oluşan embriyo daha yüksek kaliteli oluyor ve bu gebelik şansını arttırıyor. Oluşan embriyonun anne rahmine daha kolay tutunmasını sağlıyor. Böylece canlı bebek elde etme şansımız artıyor” dedi.
Laparoskopik cerrahi ile ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Bülent Duran sözlerine şu şekilde devam etti: “Kadın hastalıkları ve doğum alanında kanser dahil neredeyse tüm operasyonları kapalı yani laparoskopik yöntemle yapıyoruz. Böylece hastalarımız hem hastanede çok daha az zaman kaybediyor hem de iş ve sosyal hayatlarına çok çabuk dönüyorlar. Ayrıca vücutlarında ameliyat ve yara izi nerdeyse hiç kalmıyor.”
Orta ve ileri yaş kadınların korkulu rüyası haline gelen sarkma ve idrar kaçırma problemleri içinde bilgiler veren Prof. Dr. Bülent Duran, düzeltici tüm ameliyatların yama (mesh) kullanılarak yapıldığını ifade etti. “Sarkan organın sakrum kemiğine asılması, vajende dış ve iç sarkmaların ve yaş ile doğumlarla ortaya çıkan deformitelerin düzeltilerek tümüyle ilk haline döndürülmesi, böylece yaşam kalitesinin arttırılması mümkündür” diyen Prof. Dr. Bülent Duran, “Normal ve sezeryan doğumlar en uygun ve kolay biçimde hastanemizde eskiden olduğu gibi yapılamaya devam etmektedir. Özellikle son zamanlarda vajinal yolla doğumlar (normal doğum) üzerinde çok durulmaktadır. Bu nedenle anestezi ile birlikte ağrısız (epidural) doğum hastanemizde mümkündür. Doğumun ağrısız yapılması anne - bebek arasındaki ilişkinin çok daha erken ve güvenli olmasını sağlar. Epidural doğumlarda annenin ağrıları duymaması, doğumun konforunu arttırmaktadır. Elbette müdahaleli ya da sezaryen doğum; anne ve bebek arasında herhangi bir risk konusu olduğunda uygulanmaktadır” dedi.
Prof. Dr. Bülent Duran, rahim, rahim ağzı ve yumurtalık kanserleri ameliyatlarının laparoskopik yapılmasının, hastaların çok daha kolay düzelmesini sağlayan bir uygulama olduğunun altını çizdi. Rahim ağzı kanserlerinde erken teşhis için, cinsellik aktif olduktan ya da 21 yaşından sonra düzenli olarak rahim ağzı kanser taraması yaptırılması gerektiğini söyleyen Duran, “40 yaşından sonra yılda bir kez meme ultrasonu yani mamografi ayrıca jinekolojik muayene mutlaka yapılmalıdır. Erken teşhis, özellikle rahim ağzı kanserinde önemlidir. Kanser ilk evrelerinde anlaşılırsa, kadınların hastalıktan tamamen kurtulması sağlanır. Hatta rahim ağzı kanserinden kurtulmak için yeni geliştirilen aşıları yaptırmalarını tavsiye ederim. Bu aşıların herhangi bir yan etkisi yoktur. Dünya Sağlık Örgütü ve Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği de tavsiye etmektedir. Biz de hastalarımıza uyguluyoruz.” ifadelerini kullandı.
Duran, artık gebelerin ayrıntılı ultrasonografilerinin çekilebildiğini ve gebelikte girişimsel işlemlerin yapıldığını ifade etti. “Koryon vilyus örneklemesi, kromozon bozuklukları için amniyo sentezden daha önce yapılabilir; amniyo sentez ile bebeğin kesesinden alınan sıvı, kromozom bozuklukları açısından incelenmektedir” diyen Prof. Dr. Duran gebelere down sendromu için ayrıntılı testler yaptıklarını söyledi. Gebelere sürekli olarak kontrol altında olmalarını tavsiye eden Prof. Dr. Duran mutlaka ikili, üçlü testlerin ve diyabet taramasının yaptırılması gerektiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!