'Özdemir'in açıklamaları gerçek dışı ve seviyesiz'

Güncelleme Tarihi:

Özdemirin açıklamaları gerçek dışı ve seviyesiz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2006 16:19

Ligde Pazar günü sahasında Fenerbahçe'yi konuk edecek Trabzonspor'da, Kulüp başkan yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu, Palermo maçından sonra sarı-lacivertli kulübün asbaşkanı Nihat Özdemir'in yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Kulüp başkan yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, "Ülkemizin güzide spor kulüplerinden Fenerbahçe'nin Türkiye'yi Avrupa'da temsil ettiği, UEFA Kupası'nda çok önemli sayılan ve Palermo gibi güçlü bir takıma karşı elde ettiği faklı ve haklı bir galibiyetin mutluluğunu bütün Türk kamuoyuyla paylaşacağı noktada, karşılaşmanın hemen ardından her zamanki ayak oyunlarını gündeme taşınmasını ve böylesine bir zaferi gölgede bırakmasını esefle ve hayretle izlemenin üzüntüsünü yaşıyoruz" dedi.

"Özdemir'in geçmiş maçlara da atıfta bulunarak müsabakaya atanan sayın Demirlek'in sanki yanlı bir tutum sergileyeceği imasını yaratıp baskı kurmaya çalışmasını doğmamış çocuğa ad koyma olarak yorumluyoruz" diyen Hacıosmanoğlu, "Sayın Özdemir, bu söylemleriyle kamuoyunu yanlış yollara sevk ederek yaşanabilecek nahoş olaylara çanak tutmaktadır. Sayın Özdemir'in geçmiş maçlara atıfta bulunarak kamuoyu yaratma adına izlediği yolun Türk futboluna hiçbir şey vermeyeceği ortadadır. Bülent Demirlek'in şu ana kadar yönetmiş olduğu büyük takımın maçlarında Galatasaray'ın 1 galibiyeti, Beşiktaş'ın 2 maçtan 1 galibiyet, 1 beraberliği, Fenerbahçe'nin de Erciyesspor'a karşı farklı galibiyeti bulunduğu ortadadır.

Yine geçmiş dönemdeki maç atamaları bizim açımızdan değerlendirildiğinde, Fenerbahçe'nin şampiyonluktaki rakibi Galatasaray'ı 4-0 yendiği maçtaki kararlarıyla kamuoyundan büyük eleştiri alan Cüneyt Çakır'ın, geçen hafta yanlı kararlarıyla sarı kart sınırında bulunan önemli 3 oyuncumuzu cımbızla seçerek cezalı duruma düşürüp, tüm otoritelerin ifade ettiği gibi bariz faul pozisyonda atılan rakibimizin golünü vererek, daha sonra da Sivasspor'un nizami golünü vermeyerek ne kadar hatalı bir yönetim gösterdiği ortadadır. Hakem bu yönetimiyle adeta takımımızın Fenerbahçe maçındaki kadrosunu şekillendirmiştir" diye konuştu.

MHK ve hakemlere güvenlerini sürdürdüklerini ifade eden Hacıosmanoğlu, "Bütün bu olumsuzluklara rağmen özgüvenini kaybetmeyen bir camia olarak biz, Mustafa Çulcu başkanlığındaki MHK'nin adaletine güveniyoruz" dedi.

Özdemir'in kamuoyunun dikkatini yanlış yöne sevk etme üslubunun Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yöneticilerinin geleneğinde olduğunu savunan Hacıosmanoğlu, "Sayın başkan Aziz Yıldırım'ın da (şampiyonlukların sahada kazanılmadığını öğrendik) açıklamasını kamuoyuyla paylaşması, ayrıca 1996 sezonunda Fenerbahçe'nin yine bildik entrikalarıyla o zamanki başkan Ali Şen'in itiraf ettiği gibi bize kaybettirdiği şampiyonlukta da bunu açıkça sergilemiştir. Özdemir'in açıklamalarının ne kadar gerçek dışı ne kadar seviyesiz ve Türk futboluna hiçbir katkısının olmayacağını ve Türk futbolunu kaosa sürükleyeceğini güzide spor camiasıyla paylaşmayı Trabzonspor adına bir görev biliyoruz. (Kişi neyse karşısındakini öyle sanır) fikrinden hareketle Fenerbahçe bu işleri hep tezgahla mı yürütüyor da karşısındaki kulüplerin böyle davrandığını düşünüyor?" şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!